Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Rīgā pabijušie "Foo Fighters" izdod emocionāli smagu video

© Publicitātes foto

Grupa “Foo Fighters” klausītājus iepazīstina ar jau trešo dziesmu no sava gaidāmā studijas albuma “Medicine At Midnight”, kurš iznāks 5. februārī. Jāatgādina, ka šī grupa 2017. gada jūnijā uzstājās tepat Lucavsalā.

Dziesmas “Waiting On A War” tekstam piemīt īpaši emocionāla piegarša. Grupas “Foo Fighters” līderim Deivam Grolam ir personīgs stāsts, kas viņu iedvesmojis sarakstīt šo dziesmu: “Pagājušajā rudenī, kad vedu savu meitu uz skolu, viņa pagriezās pret mani un prasīja: “Tēt, vai drīz būs karš?”. Mana sirds pamira, tiklīdz es sapratu, ka viņa ir tādā pašā drūmā noskaņojumā, kādu es pats jutu savā bērnībā pirms 40 gadiem. Tajā dienā es sarakstīju “Waiting On A War”. Vai šim visam ir lielāka jēga un kāda lielāka nozīme, kā vienkārši gaidīt karu?! Man nepieciešams kas vairāk. Un mums visiem tā ir! Šo dziesmu sarakstīju savai meitai Hārperei, kura ir pelnījusi labāku nākotni, tāpat kā jebkurš cits bērns.”

Jāatzīst, ka pat īpaši neieklausoties dziesmas tekstā, bet skatoties tikai klipu, “Waiting On A War” vēstījums ir gana skaidrs un liek pamatīgi aizdomāties. Arī muzikāli Deiva Grola dziesma ir izdevusies, it īpaši jau tās kulminatīvā sadaļa. Kas attiecas uz “Foo Fighters” jauno albumu “Medicine At Midnight”, tad limitētas tirāžas vinila plates jau pieejamas iepriekš pārdošanā grupas mājas lapā. Gaidāmo albumu producējis Gregs Kerstins un “Foo Fighters” skaņu inžinieris Darels Torps, to miksējis Marks Stents. Kopumā tajā būs deviņas kompozīcijas.