Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

"Židrūns" pretendē uz Eiropas gada albuma balvu neatkarīgo izdevniecību vērtējumā

© Publicitātes foto

Neatkarīgo mūzikas izdevniecību asociācija IMPALA (“Independent Music Companies Association”) paziņojusi divdesmit piecu 2020. gada Eiropas labāko albumu sarakstu,  iekļaujot tajā arī mūsu alternatīvā roka apvienības "Židrūns" darbu "Kovārņu mazbērniem".

Balva "Eiropas gada neatkarīgais albums" tiks pasniegta nu jau 11. reizi, tā atspoguļo muzikālo talantu daudzveidību un bagātību, ko demonstrē neatkarīgie Eiropas mūzikas izdevēji. Pērn par labāko tika atzīts vācu elektroniskās mūzikas autora "Apparat" albums "LP5", bet iepriekšējos gados šīs IMPALA balvas ieguvuši tādi dažādu Eiropas valstu mākslinieki kā "Efterklang", Adele, "The xx", "Viagra Boys", Agnes Obel un José Gonzalez.

IMPALA izvirzītā misija ir atbalstīt neatkarīgās mūzikas nozari, piešķirot arvien lielāku vērtību tajā strādājošajiem māksliniekiem, kā arī veicināt kultūras daudzveidību un uzņēmējdarbību, rosinot tam labvēlīgus politiskās plānošanas mehānismus, veidojot atbilstošu vidi un arī modernizējot mūzikas nozares uztveres rādītājus. Apvienības IMPALA biedru skaitā ir leģendārās izdevniecības "Beggars Group" un "Cooking Vinyl", kā arī vēl daudzi Eiropas mūzikas izdevēji. 2016. gadā asociācijai pievienojās arī Latvijas mūzikas apgāds "I Love You Records", kas izdeva “Židrūna” albumu.