Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Z studijā skanēs labākās Mārtiņa Brauna dziesmas

© Publicitātes foto

Šo sestdien, 23. janvārī, Latvijas Televīzijas koncertciklā “Koncerts Z studijā” pirmo reizi izskanēs nevis konkrētas grupas vai solistu priekšnesums, bet gan komponista darbi. Mārtiņa Brauna smeldzīgās, huligāniskās un visiem mīļās dziesmas izpildīs solisti Ieva Sutugova, Atis Ieviņš un Zane Gudrā, bet pie klavierēm sēdīsies pats komponists.

“Koncerts Z studijā. Mārtiņš Brauns” LTV1 un Replay.lv ēterā būs skatāms un klausāms 23. janvārī pulksten 21. Vienmēr mainīgais Mārtiņš Brauns - komponists, taustiņinstrumentālists, dziedātājs un piedziedātājs, mazliet arī dzejnieks un rīmju meistars - savos darbos ir gan romantisks un dramatisks, ironisks un pat huligānisks. “Laiks ir attīstība, arī mūzikā,” saka pats komponists. Mārtiņa Brauna skaņdarbi arvien skan ļoti svarīgos notikumos, sākot ar “Mikrofona” aptaujas noslēguma koncertu, aktiera Edgara Liepiņa koncertprogrammu “Tas, ko Zenta neatļāva”, Jaunatnes teātra izrādi ”Mauglis” un lugas “Alberts” iestudējumu uz Drāmas teātra skatuves, beidzot ar brīnišķīgu kinomūziku un emocionālu dziesmas “Saule, Pērkons, Daugava” izpildījumu Dziesmu svētku noslēgumā.

Kopā ar komponistu Mārtiņu Braunu uz skatuves kāps dziedātāji Ieva Sutugova, Atis Ieviņš un Zane Gudrā, kā arī spēcīgie instrumentālisti - ģitārists Mārcis Auziņš, basģitārists Toms Poišs un bundzinieks Rūdolfs Dankfelds. “Koncertā Z studijā” izskanēs pa skaņdarbam no dažādām Mārtiņa Brauna daiļrades desmitgadēm vienotā un mūsdienīgā stilistikā, kas atgādinās par komponista daudzveidīgo mūziku - no “Daugaviņas” līdz pat “Bitīt matos”. Uzreiz jāsaka, ka dzirdēt Ievas izpildījumā par zirgu, kas naktī dzied, vai smeldzīgo “Dvēselīti” Zanes dziedājumā -, tas ir kaut kas!