Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Gada skumjākajā dienā Linda Leen izdod jaunu singlu

© Publicitātes foto

Pirmdien, 18. janvārī, klajā nācis mūziķes Lindas Leen jaunākais singls “Blue Monday”. Pēcsvētku melanholija un kopā būšana, kas spēj dziedēt, ir šīs gaiši pilnskanīgās dziesmas galvenais motīvs.

Jaunās dziesmas vārdu un mūzikas autore ir pati Linda Leen, bet singla skaņas dizainu mūziķe radījusi kopā ar ģitāristu Miķeli Putniņu, basistu Kristianu Priekuli un bundzinieku Krišjāni Bremšu, kā arī producentu Arni Račinski. "Šajā radošajā posmā esmu darbojusies pārsvarā kamersastāvos, solo pie klavierēm, un ir tik pacilājoši atkal izjust grupas skaņas enerģiju un sātu! Uzlādējošās kopā būšanas fenomens ir saslēdzies gan dziesmas saturā, gan jaunā muzikālajā sastāvā. Dziesmas vēstījums ir par svarīgo - cilvēkiem, patiesu klātesamību, emocionālu gādību, ko šajā, nebūt ne vienkāršajā laikā, caur dziesmas radīšanu un ieraksta procesu varēju saņemt un dot,” tā Linda.

Apvienotajā Karalistē šī gadsimta sākumā aizsākusies tradīcijā par gada skumjāko dienu jeb “blue Monday” ziemeļu puslodē dēvēt katra janvāra trešo pirmdienu. Tā ir kā zemākais punkts, kurā gada vērienīgākie svētki beigušies, laika apstākļi ir tumšpelēki un drēgni, jaungada apņemšanās jau pabalējušas, nauda izsīkusi, ir nedēļas pirmā darba diena un līdz vasaras brīvdienām vēl tālu. “”Blue Monday” ir kā šī brīža citāts, kā laikmeta sajūtu glezna. Tieši pirms gada šajā dienā prātoju - kā tas nākas, ka pēc gada gaidītākajiem un sirsnīgākajiem svētkiem iestājas pēcsvētku melanholija?! Iespējams, ka ceļš uz gada skumjāko dienu sākas jau pirms Ziemassvētkiem, lielo atlaižu laikā, kad daudzus no mums pārņem nevaldāma vēlme nopirkt laimes sajūtu. Bet šis ierobežojumu pilnais laiks mums skaisti māca, cik neaizstājama ir klātbūtnes sajūta un iespēja! Tā ir vērtīgākā un ilgotākā dāvana. Ja dziesma iedvesmos piezvanīt kādam no sen nesatiktajiem, veltīt nedalītu uzmanību un laiku mīļajiem, būšu patiesi priecīga,” saka Linda Leen.