LNSO sāks sezonu ar komponista Ešenvalda darba pirmatskaņojumu

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) 2010./2011.gada sezonu atklās ar latviešu komponista Ērika Ešenvalda jaundarba "Fanfaras" pasaules pirmatskaņojumu.

Atklāšanas koncertos 22.oktobrī un 23.oktobrī, bez Ešenvalda skaņdarbiem, klasiskās mūzikas cienītājiem tiks piedāvāts viens no Gustava Mālera šedevriem - Otrā simfonija, kas pazīstama arī kā "Augšāmcelšanās simfonija".Gustava Mālera Otrā simfonija, kurā Pastarās dienas, Pestīšanas un Augšāmcelšanās tematika atklāj Mālera vīziju par mūžības skaistumu, ir viens no vismajestātiskākajiem romantisma laikmeta muzikālajiem darbiem.

Sezonas atklāšanas koncertu batgātinās orķestra galvenā diriģenta un mākslinieciskā vadītāja Karela Marka Šišona sadarbība ar izciliem solistiem - Kārenu Slaku no Ņujorkas Metropolitēna operas un Jeļenu Batukovu no Vīnes Valsts operas, koncertā piedalīsies arī Latvijas Nacionālās operas koris.

Savukārt ar Ērika Ešenvalda jaundarba "Fanfaras" pasaules pirmatskaņojumu LNSO un galvenais diriģents Karels Marks Šišons turpinās iesākto un plašu publikas atsaucību guvušo tradīciju - latviešu komponistu skaņdarbu pirmatskaņojumus LNSO sezonas atklāšanas un noslēguma koncertos.

LNSO 2010./2011.gada sezonā mūzikas cienītājiem piedāvās augstākās klases koncertu programmu, kurā būs iespēja dzirdēt izcilus skaņdarbus pasaules līmeņa diriģentu un solistu izpildījumā.

LNSO galvenais diriģents un mākslinieciskais vadītājs Karels Marks Šišons jaunās sezonas repertuārā vienu no galvenajiem uzsvariem izvēlējies likt uz Gustava Mālera daiļradi, atzīmējot komponista dzimšanas 150.gadadienu un nāves simtgadi.

Izklaide

Kosmētikas zīmola “Uoga Uoga” dibinātāja Lena Sokolovskaja veica unikālu eksperimentu - viņa uzklāja grimu, lecot ar izpletni no 3 kilometru augstuma. Šis neparastais solis apvienoja viņas divas aizraušanās — izpletņlēkšanu un kosmētiku.