Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Sestdien tiešsaistē no koncertzāles "Cēsis" izskanēs Raimonda Paula trio koncerts

© f64.lv, Kaspars Garda

Atzīmējot Maestro Raimonda Paula 85. dzimšanas dienu, sestdien, 16. janvārī, pulksten 18 tiešsaistē no Koncertzāles “Cēsis” būs klausāms un skatāms koncerts “Raimonda Paula Trio. Jauna mūzika jubilejā”.

Šajā programmā, saspēlē ar Latvijas džeza mūzikas festivāla “Rīgas Ritmi” māksliniecisko vadītāju, sitamo instrumentu speciālistu Māri Briežkalnu un igauņu kontrabasistu Toivo Untu izskanēs komponista jaunākie instrumentālie skaņdarbi džeza noskaņās, kā arī vēl nedzirdētas dziesmas angļu valodā igauņu džeza vokālistes Sofijas Rubinas-Hanteres sniegumā. “Mūsu koncertzālei ir bijusi ļoti cieša un lieliska sadarbība ar Maestro. Cēsīs ik gadu skanējuši gan intīmāki džeza mūzikas, gan vērienīgi simfodžeza koncerti. Vēlamies sveikt Maestro jubilejā un ceram, ka džeza brīvais gars, mūziķu augstā meistarība un savstarpējās saspēles enerģija tiešsaistes formātā klausītājus sasniegs visnepastarpinātāk un dāvās iespējami tuvāko ”dzīva” koncerta klātbūtnes sajūtu, pēc kuras visi šobrīd tik ļoti alkstam,” cer Koncertzāles “Cēsis” mākslinieciskā vadītāja Inese Zagorska. Jāpiebilst, ka koncerts būs skatāms Koncertzāles “Cēsis” un “Biļešu Paradīze” mājaslapās, pirms tam par 8 eiro iegādājoties piekļuves kodu.

Raimonda Paula vārds latviešu estrādes un džeza mūzikas vēsture ierakstīts ar zelta burtiem, bet tas nebūtu Maestro, ja savā neizsīkstošās enerģijas un ideju pārpilnībā neturpinātu radīt arvien jaunu mūziku. Arī pandēmija tam nav bijis šķērslis - tās laikā tapusi Rīgai veltīta koncertprogramma ar tādām kompozīcijām kā “Vecpilsēta”, “Bastejkalns”, “Rīgas Doms”, “Vērmanītis”, “Līvu laukums” un citiem veltījumiem gan konkrētām vietām, gan pašai Rīgai. Programmu jau pagūts ierakstīt Latvijas Radio 1. studijā un izdot vinila platē, bet tiešsaistes koncertā Cēsīs izskanēs Paula jauno kompozīciju pirmatskaņojums. Komponistam vienmēr tuva bijusi džeza mūzika, un tieši šajā žanrā tapuši jaunie skaņdarbi, ko kopā ar Maestro atskaņos vēl divi leģendāri mūziķi - igauņu kontrabasists Toivo Unts un latviešu sitaminstrumentālists Māris Briežkalns. Džeza meistaru trio koncertā Cēsis papildinās Sofija Rubina-Hantere - džeza dziedātāja no Igaunijas, kura arī aiz savas valsts robežām zināma kā talantīga un radoša māksliniece. Sofijas sniegumā skanēs dziesmas ar Raimonda Paula mūziku un amerikāņu tekstu autora Gordona Pogodas vārdiem angļu valodā, kas, līdzīgi kā instrumentālie skaņdarbi, tapušas pavisam nesen kā veltījums Rīgai, un publikai tiks atskaņotas pirmo reizi.