Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Hypervert "Little Black Death"

© Publicitātes foto

Un vēl viens ieraksts no Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvai “Zelta mikrofons” metālmūzikas kategorijā iesniegtajiem – “dark’n’roll” grupas “Hypervert” veikums.

Šī grupa izveidota 2018. gadā, tajā apvienojušies pieci vīri, kuri nav pirmoreiz ar metāla pīpi uz skārda jumta: vokālists Juris Rogovs (ex ”Ametist”), ģitāristi Dmitrijs Zadonskis (ex “Stagnant Project”, ex “Lifeform”) un Romāns Lamcevs (ex “Stagnant Project”), basists Deniss Dragoners (ex “Saintorment”, ex “Varang Nord”) un bundzinieks Daniels Korens (ex “Sirius”, ex “Maid Of Shade”). Viņu dziesmas ir par sērijveida slepkavībām, rituālām upurēšanām, reliģiskiem kultiem, kara nebūšanām un citām tikpat jaukām lietām, bet mūzikā mēģināts savienot smagus un pat “death metal” pietuvinātus ritmus ar dažādām tumšām skaņu nokrāsām no rokenrola, blūzroka un hārdroka pievienojot tam visam devu elektronikas. Kas no tā kopā sanāk? “Little Black Death”! Kā vēsta pati grupa, tad “šo albumu nevajadzētu palaist garām”. Labi.

PAR. Uz kopējā fona izceļas dziesma “When A Good Man Goes To War” - ar kaut ko tā iekrīt ausīs. Labi strādā ģitāristu tandēms, brīžiem savu meistarību augstākajā līmenī demonstrē arī bundzinieks. Koncertos šai grupai vajadzētu izklausīties gana interesanti.

PRET. Kopumā septiņas kompozīcijas, kuras… Ne ar ko neizceļas. Ja precīzāk, pāris varbūt arī izceļas, taču visu nogalina vokālists, kurš labi iederētos kādā pauermetāla vai “hard & heavy” blicē, bet šādai grupai tomēr prasītos pavisam cita veida balssvīrs.