Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Overcast Rain "Since You Die"

© Publicitātes foto

Lai gan vismaz pašmāju smagajā mūzikā šo rindu autoram teorētiski vajadzētu būt kaut pa ausu galam dzirdējušam lielāko daļu grupu, tikai skatot Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvai “Zelta mikrofons” iesniegtos pieteikumus, sanāca uzdurties tādam vārdam kā “Overcast Rain”.

No grupas pieteikuma nekas vairāk netapa skaidrs: sadaļā “izpildītāja radošā darbība, lielākie panākumi un paveiktais 2020. gadā” ierakstīts “izdevuši debijas albumu”, ierakstu studijas un producenta ailē ierakstīts “Shalonskii Studio Rec.”, kā pārstāvētais mūzikas žanrs minēts “dark metal”, grupas dibināšanas gads un sastāvs nav uzrakstīti, tāpat atstātas tukšas arī praktiski visas pārējās ailes. Cik noprotams, mūzikas un tekstu autors ir grupas vokālists/ritma ģitārists Mihails Maslovs, vēl “Overcast Rain” rindās spēlē Andrejs Aleksejevs (ģitāra), Markus Rukuts (ģitāra), Viktors Kočanovs (bass) un Marks Širokovs (bungas). Parakņājoties sociālajos tīklos, noskaidrojās vismaz tas, ka grupa ar šādu nosaukumu pirmoreiz savākusies jau 2013. - 2014. gadā, uz kādu laiku pašķīdusi, bet reanimējusies 2018. gadā. Visu šo laiku šo blici stūrējis Mihails Maslovs. Un, kas pārsteidzošākais, grupa ir no Liepājas - dārkmetālam tā galīgi nav tipiskākā pilsēta! Starp citu, relatīvi nesen “Overcast Rain” uzstājušies arī Rīgā - 31. oktobrī klubā “Republika”, “Dark Helloween” pasākuma ietvaros. Tas šī kovidārprāta laikā kaut kā bija pasprucis garām.

PAR. Kāpēc apskatnieks vispār veica minētos izrakumus informācijas krātuvēs, varēja taču likties mierā!? Tāpēc, ka šis albums ir negaidīti labs! Blekmetāliski skarbs vokāls savienojumā ar trīs asu un vienlaicīgi melodisku ģitāru bliezienu un slānošām bungām - kopējais rezultāts ir teicams. Turklāt grupa spēlē gana daudzveidīgi. Piemēram, dziesmā “All Hope Is Gone” attāli ieskanas pat kaut kas no “Heaven Grey”, lai gan Maslova vokāls drīzāk atgādina norvēģu “black metal” brigādes vai vismaz šveiciešu “Samel”. Savukārt “As The Knights” motīvos var atrast kaut ko no folk- un vikingmetāla, varens vīru kopkoris un elegantas ģitārpartijas, bet melodisks kopējais dziesmas ritmiskais zīmējums. Taču pāri visam “Since You Die” - bez paskaidrojumiem, vienkārši tāpēc, ka tas ir foršs gabals! Interesanta ir arī grupas “Kreator” dziesmas “Endorama” kaverversija. “Zelta mikrofonā” šie liepājnieki metālmūzikas kategorijā droši vien nepretendēs pat uz Top 5, bet Metālmūzikas Gada balvās gan var kandidēt uz uzvaru - debitantu nominācijā.

PRET. Nekā īpaši iebilstama nav, ja nu vienīgi pie studijas ieraksta varēja piestrādāt pamatīgāk. Un pie sava darba popularizēšanas arī.