Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Amber Icons "Fly in Stone"

© Publicitātes foto

Gada pēdējā mēneša vidū ar debijas albumu sevi pieteica “Amber Icons”, kas sevi visai pamatoti dēvē par Latvijas – Lietuvas grupu. Grupas idejiskie pirmsākumi un pirmie koncerti meklējami jau gadsimtu mijā, tomēr debijas albums tika ierakstīts tikai pērnajā vasarā - Rīgā.

Grupas līderis Ernests Čerenkovs, kura pamatdarbs ir mūzikas pasākumu organizēšana Īrijā, bet 2020. gada piespiedu dīkstāvi viņš izmantoja grupas atjaunošanā. “"Amber Icons" veido latviešu un lietuviešu mūziķi, kuru mērķis ir bagātināt Baltijas alternatīvās mūzikas skatuvi un prezentēt to plašākai - starptautiskai auditorijai,” tā grupas pārstāvji. Sastāvu ar savām zināšanām un pieredzi nozīmīgi papildina arī Ernesta tēvs Roberts Čerenkovs (Robertas Čerenkovas), kura dzīve jau kopš 80. gadiem aizrit starp divām valstīm - ģimenes dzīvi Latvijā un mūziķa darbu Lietuvā (viņš klausītājiem pazīstams saistībā ar lietuviešu grupu "Ramybės Skveras"), tādēļ albumā "Fly In Stone" atrodama arī kompozīcija lietuviešu valodā, savukārt šogad grupas plāno izdot arī dziesmu latviešu valodā. "Amber Icons" mūziku raksturo gan progresīvā un alternatīvā roka elementi, bet visu pamatu pamats ir smagais metāls. "Kas pirms laika bija metāls, tagad ir roks - dzīvojam strauji mainīgos laikos, tādēļ stilistiskās kategorijas klausītāji var izvēlēties pēc saviem ieskatiem," saka Ernests Čerenkovs. Dziesmās tiek skartas daudzveidīgas tēmas - gan stāsti no pasaules vēstures lapaspusēm, gan mūziķu personiskās pieredzes.

PAR. Kvalitatīvi nostrādāts, perfekti ierakstīts, piedomāts pie niansēm, skanējuma bagātināšanai piesaistīti dažādi instrumenti u.tml. No albumā iekļautajām kompozīcijām izceļas progresīvā metāla gabals “To War” ar mazliet “varangnordisku” piesitienu, gana interesants ir “Snow” un “The Way” (te gan visu sačakarē iespraudums lietuviešu valodā), daudzsološs ir “Queen Of The Sand” ievads (tiesa, turpinājums ir ne īpaši…). Klausīties var.

PRET. "Amber Icons" darbs interesi rada tikai no izzināšanas viedokļa. Laba ģitāra, labas bungas, bet kopējais rezultāts ir nekāds, turklāt pat šo neko sabojā kristāldzidrais vokāls. Tādi gabali kā “That Time Of Loving” atstāj totāli vienaldzīgu, bet, piemēram, “Be Gentle” vispār gribas pasūtīt uz… Eirovīziju.