Metālmūzikas Gada balvas rīkotāji aicina iesūtīt pērn izdoto

© Publicitātes foto

Latvijas smagās mūzikas grupas un izdevēji tiek aicināti iesniegt 2020. gadā izdotus ierakstus tradicionālajai Metālmūzikas Gada balvai. Tiek gaidīti jebkuri 2020. gadā iznākuši smagās mūzikas ieraksti - metāls, hārdroks, postroks un postmetāls, kā arī jebkuri to apakšžanri un hibrīdi.

Latvijas Metālmūzikas Gada balvas pasniegšanas pasākums šogad notiks jau divpadsmito reizi. Tā iniciatori ir apvienības “Zobens un Lemess” un mūzikas kluba “Melnā piektdiena” pārstāvji. Gada balvas ik gadu tiek pasniegtas kategorijās "gada labākais albums", "koncertgrupa", "gada debija", "gada vokālists", "mūziķis - instrumentālists", kā arī "gada labākā grupa" kopumā. Visās kategorijās uzvarētājus nosaka klausītāju interneta balsojums un žūrija. Pieteikšanās Latvijas Metālmūzikas Gada balvai ir bez maksas, pieteikumi tiek gaidīti līdz 23. janvārim uz e-pastu zobensunlemess@gmail.com. Interneta balsošanas sākums tiks izziņots 1. februārī, bet pašas balvu pasniegšanas ceremonijas datums un tās norises veids vēl tiks precizēts.

Jāatgādina, ka par “Gada grupu ‘2019” tika atzīti “Skyforger”, kuru kontā bija satriecoša atrādīšanās tūkstošiem klausītāju Lucavsalā ar rokoperu “Kurbads”, uzstāšanās “Arēnā Rīga” notikušajā koncertuzvedumā “Laika vārti” par godu Lāčplēša dienai, kā arī 23 koncerti 12 dažādās valstīs. Par 2019. gada metālmūzikas labāko ierakstu tika atzīta strauji progresējošās “doom metal” apvienības “Druun” albums “Veļu laiks”. Kopumā uz gada labākā albuma “ripzāģi” pretendēja 11 ieraksti, taču šoreiz to vajadzētu būt krietni vairāk - Metālmūzikas Gada balvas “lielajam brālim”, Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvai “Zelta mikrofons”, metāla mūzikas albuma nominācijā iesniegti 17 darbi, bet rokmūzikas albumu kategorijā - pat 20 ieraksti.

Izklaide

Veikalu plauktos nonākusi nošu grāmata, kuras lappuses sola aizraujošus mirkļus ģitārspēles entuziastiem – gan profesionāliem mūziķiem, gan iesācējiem. Grāmatas autors ir pašmāju ģitārvirtuozs Mārcis Auziņš, un tā ir vēl viens solis ceļā uz šī mūzikas žanra pilnveidošanu Latvijā.

Svarīgākais