Grupa “Pēc Tumsas” izdod savu pirmo dziesmu

© Ekrānuzņēmums no Facebook/Pēc tumsas

Grupa “Pēc Tumsas” radīta uz grupas “Tumsa” bāzes, daļēji saglabājot veco sastāvu. Grupai zīmīgā datumā – 30 gadu jubilejā – klausītājiem tika nodots pirmais “Pēc Tumsas“ ieraksts “Lai tur plīst”.

Dziesmas vārdu autors ir grupas solists Jānis Dreimanis. “Tā ir dziesma par ikdienas skrējienu, rutīnu, nogurumus. Tomēr, ja tev kāds ir līdzās - to vienmēr var pārvarēt un doties tālāk. Kaut vai dejā,” stāsta solists. Mūziku radījuši visi grupas dalībnieki kopā. Ieraksts tapa pagājušā gada nogalē studijā ”Wiktorijas skaņu ieraksti” ierakstu inženiera Jura Jevdokimičeva vadībā. Kad tas būs iespējams, plānots uzņemt dziesmas videoklipu.

Šajā gadā, ja situācija valstī uzlabosies, grupa “Pēc tumsas” plāno vairākus koncertus par godu “Tumsas” 30 gadu jubilejai. “Neizbēgami, spēlēsim arī „Tumsas” dziesmas gan oriģinālā skanējumā, gan mazliet kaut ko pamainot. Skanējumu citādāku padara tas, ka šajos aranžējumos taustiņinstrumentu nomaina otra ģitāra,” atklāj grupas dalībnieks Jānis Daugalis.

Šobrīd grupas “Pēc tumsas” sastāvā ir bijušie Tumsas dalībnieki Jānis Daugalis un Haralds Drekslers, klāt pieaicināts bundzinieks Uldis Knapšis, ģitārists Krists Dēvics un vokālists Jānis Dreimanis.

Svarīgākais