Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Jelgavas bigbends izdevis albumu "Latvijas sajūtas"

© Publicitātes foto

Aizvadītā gada nogalē diriģenta Raita Ašmaņa vadītais Jelgavas bigbends izdevis albumu “Latvijas sajūtas”, kurā Raimonda Paula un latviešu tautasdziesmas džeza orķestrim piemērotās aranžijās sarūpējis komponists, “Grammy” balvas laureāts Maikls Abene.

Sadarbībā ar Maiklu Abeni tapuši astoņi skaņdarbi, kas ļauj jaunās skaņās dzirdēt tādas pazīstamas melodijas kā “Pūt, vējiņi”, “Circenīša Ziemassvētki”, “Kerijas dziesma”, “Mēmā dziesma”, “Dāvāja Māriņa” u.c. “Izaicinājums, protams, ir paņemt melodijas un aizvest tās pilnīgi citā virzienā, apzinoties, ka jūs esat pieraduši tās dzirdēt noteiktā veidā, taču ceru, ka vēlēsieties pieņemt šīs brīnišķīgās mūzikas interpretāciju. Strādājot pie šī projekta, lieliski pavadīju laiku un ceru, ka Latvijas publika priecāsies dzirdēt manas idejas,” tā Abene.

Jelgavas bigbenda mākslinieciskais vadītājs un diriģents Raitis Ašmanis ar Maiklu Abeni nejauši iepazinās 2008. gadā Rīgā, bet atkārtoti viņu ceļi krustojās 2017. gadā, kad arī radusies ideja par konkrētāku sadarbību. “Sākumā mums nebija domas par albumu, nolēmām vienkārši izveidot aranžējumus trim Raimonda Paula dziesmām bigbendam instrumentāli. Tā kā rezultāts bija abpusēji iepriecinošs, sadarbību turpinājām. Tā divu gadu laikā Maikls radīja astoņas aranžijas, un tas jau bija pietiekams materiāls, lai bigbends dotos studijā un sāktu darbu pie ieraksta,” stāsta Ašmanis.

Albuma ierakstā kā īpašais viesis piedalījies arī Raimonds Pauls: “Vienmēr pārņem laba sajūta, kad mani uzaicina spēlēt kopā ar Jelgavas bigbendu. Prieks stādāt kopā ar Raiti Ašmani, kurš lielu vērību velta skaņas kultūrai un džeza improvizācijām. Augsta ir bigbenda mūziķu saspēle gan ar solistiem, gan savstarpēji grupās. Priecājos, ka orķestris ieņem stabilu vietu Latvijas mūzikas dzīvē.”