Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Radio NABA klausītāji izvēlas “Wolf Parade” un “Inokentiju Mārplu”  

© Publicitātes foto

Apkopojot datus par 2020. gadu, par Radio NABA 2020. gada Top 100 klausītāju favorītiem atzīta kanādiešu indīroka apvienība “Wolf Parade” ar kompozīciju “Julia Take Your Man Home” un pašmāju “underground” klasiķi “Inokentijs Mārpls” ar dziesmu “Cilvēki mirst”.

Radio NABA gada Top 100 ir viena no senākajām šīs radiostacijas tradīcijām, kas jau 18 gadus pēdējā darba dienā apskata klausītāju klausītākās kompozīcijas no Radio NABA ārzemju Top 25 un pašmāju Top 10. “Wolf Parade” ir 2003. gadā Kanādā, Monreālā dibināta indīroka grupa - tās dziesma “Julia Take Your Man Home” tikusi pagājušā gada topa pirmajā pozīcijā. Jāsaka, ka šīs radiostacijas klausītājiem ir diezgan savdabīga gaume... Starp citu, “Wolf Parade” dalībnieks Dens Bekners ar savu projektu “Handsome Furs” vairākkārt ir viesojies Latvijā, tostarp arī klubos “Depo” un “Nabaklab”.

Savukārt godpilno Top 25 otro vietu Radio NABA klausītāju vērtējumā ieņēmusi pašmāju muzikālā apvienība “Inokentijs Mārpls” ar šiem laikiem ļoti iederīgu kompozīciju “Cilvēki mirst”. Arī topa trešajā vietā ir mūsējie - indīroka apvienība “Stūrī zēvele” ar dziesmu “Labvakar”. Pirmajā topa desmitniekā iekļuvušas arī tādas mūsu grupas kā “Kasetes” ar kompozīciju “Dialoge” (5. vieta) un turbofolka/ska apvienība “Oranžās brīvdienas” ar dziesmu “Es Tevi uzsperšu gaisā” (8. vieta), bet no ārzemniekiem - Austra, “Future Islands”, “Arab Strap”, “BarRokka”, Boriss Grebenščikovs.

Radio NABA topos 2020. gada laikā iekļautas 402 aktuālas dziesmas, no kurām 40% ir Latvijas izpildītāju darbi. Kopumā par šīm kompozīcijām klausītāji atdevuši gandrīz 40 000 balsu. 2019. gadā Radio NABA klausītāju atzītākie ārvalstnieki bija “Blank Mass” ar dziesmu “House vs House”, savukārt no Latvijas izpildītājiem - “Juuk” ar kompozīciju "Ar labu pamācību balāde…”.