Kārļa Vanaga "City Jazz Big Band" un Arnis Mednis koncertēs Bigbendu festivālā

No 23. oktobra līdz 15. novembrim Rīgas pilsētas izstāžu zālē „Rīgas mākslas telpa” notiks bigbendu festivāls, kura ietvaros 3 koncertos pašmāju un ārzemju mūzikas zvaigznes izpildīs džeza mūziku.

Īpašu programmu sagatavojuši Kārļa Vanaga City Jazz Big Band ar Jāņa Stībeļa piedalīšanos, bigbends Mats Holmquist Stora Stygga no Zviedrijas un Magnus Lindgren ”Batacuda Jazz”, kura koncertā piedalīsies arī City Jazz Big Band pūtēju grupa .

23. oktobrī plkst. 18:00 Kārļa Vanaga City Jazz Big Band atskaņos savu jaunāko koncertprogrammu „Contemporary Big Band”. Šajā programmā tiks iekļauti izcilāko bigbendu komponistu un aranžētāju darbi no 60-to gadu beigām līdz mūsdienām. Koncertā varēs dzirdēt Bret Zvacek, Thad Jones, Bob Mintzer, Chick Corea, Mats Holmquist un Ritvara Garozas mūziku. Koncertā piedalīsies arī dziedātājs Jānis Stībelis, kurš kopā ar bigbendu izpildīs vairākus džeza mūzikas standartus kā Got You Under My Skin, Feelin Good u.c.

Kopā ar Kārļa Vanaga City Jazz Big Band uzstāsies arī Arnis Mednis.

Koncertu ar nelielu programmu iesildīs jauniešu bigbends "City Jazz Youth Band".

Pianists un komponists Kārlis Lācis par City Jazz Big Band izsakās: "Kolektīvs ir saspēlējies un apzināti iestudē tādus džeza mūzikas paraugus, kuri ir ļoti komplicēti un tehniski sarežģīti, un tikai retais uzdrīkstētos tos spēlēt. Bet City Jazz Big Band šos skaņdarbus ir izstrādājuši līdz sīkākai niansei un rezultāts patiešām pārsteidz."

27. oktobrī plkst. 19:00 muzicēs bigbends no Zviedrijas Mats Holmquist Stora Stygga,

kuru koncertā būs dzirdama programma „Big Bands Minimalism”. Autors sava topošā CD „Big Band Minimalism” mūziku dēvē par afroamerikāņu minimālismu vai uzlaboto minimālismu. Rakstot šos darbus, autors ir izmantojis Steve Reich un John Adams minimālisma idejas un principus. Ir radīts jauns skanējums, kas līdz šim nekur nav bijis dzirdēts.

Mats Holmquist Stora Stygga ir 19 spilgtu džeza mūziķu apvienība no Zviedrijas. Kopš 1988. gada, šis kolektīvs regulāri uzstājies Zviedrijas un Eiropas džeza festivālos un vadošajās koncertzālēs. Balstoties uz atsauksmēm presē un citiem avotiem, kuras saņēmuši Mats Holmquist Stora Stygga, var droši apgalvot, ka šis bigbends ierindojams pie Eiropas labākajiem džeza mūzikas sastāviem.

Izklaide

Kosmētikas zīmola “Uoga Uoga” dibinātāja Lena Sokolovskaja veica unikālu eksperimentu - viņa uzklāja grimu, lecot ar izpletni no 3 kilometru augstuma. Šis neparastais solis apvienoja viņas divas aizraušanās — izpletņlēkšanu un kosmētiku.