Katrīna Gupalo izdod Amerikā filmētu videoklipu

© Publicitātes foto

Dziedātāja un pianiste Katrīna Gupalo laidusi klajā Imanta Kalniņa mūzikas albumu "7 skumjas zvaigznes", kurā iekļautas 15 dziesmas, tostarp trīs no tām angļu valodā ar Ojāra Ērika Kalniņa vārdiem. Līdz ar albumu publicēts arī Amerikā filmēts mūzikas video dziesmai "Take It or Leave It".

Dziesma “Take It or Leave It” komponēta pirms 15 gadiem, bet nu tā ierakstīta jaunās skaņās. Video tai filmēts Floridā. Tas ir horeogrāfes un dejotājas Gabijas Bīriņas un dejotāja Daniela Vaita kopdarbs, kas stāsta par cilvēka dvēseles nepieradināmo dabu, par izvēlēm, kuras caurvij un nosaka mūsu dzīvi. Ekspresīvā performancē abi dejotāji atklāj stāstu par mīlestību un savstarpējām attiecībām, kuras caurstrāvo maigums, naids, sāpes un cerības. Video veidojuši mākslinieki Akorede Amole (ASV) un Vadims Gluškovs (Latvija). “Ir milzīgs gandarījums sadarboties ar tik apdāvinātu mākslinieku kā Katrīna. Viņa ir devusi jaunu iedvesmu klasiskajām Imanta Kalniņa dziesmām un uzrunā ne tikai jaunu paaudzi, bet arī plašāku starptautisku auditoriju. “Take It or Leave It” ir dziesma par izvēlēm, ar kurām saskaramies izšķirošos dzīves brīžos. Mēs varam meklēt padomu pie citiem, bet galu galā tomēr katrs esam atbildīgi par saviem lēmumiem,” pauž dziesmas vārdu autors Ojārs Ēriks Kalniņš.

Izklaide

Veikalu plauktos nonākusi nošu grāmata, kuras lappuses sola aizraujošus mirkļus ģitārspēles entuziastiem – gan profesionāliem mūziķiem, gan iesācējiem. Grāmatas autors ir pašmāju ģitārvirtuozs Mārcis Auziņš, un tā ir vēl viens solis ceļā uz šī mūzikas žanra pilnveidošanu Latvijā.