Ierakstīta jauna Raimonda Paula Ziemassvētku dziesma

© Publicitātes foto

Nupat mūzikas veikalu, grāmatnīcu un visu populārāko mūzikas straumēšanas un lejupielādes servisu plauktos nonācis jaunākais grupas “Saldās sejas” koncertalbums “Reiz Ziemassvētkos 2”, kuram, cita starpā, trīs jaunas dziesmas radījis Raimonds Pauls.

Pērn no šīs “Saldo seju” programmas jau tika izdota dziesma “Prieks sniedziņš” grupas solistes Katrīnas Binderes izpildījumā, bet šogad ir ierakstītas divas pārējās - “Ziemassvētku gars” un “Ziemas rozes”. Dziesmā “Ziemassvētku gars” galvenā vokālā partija uzticēta grupas dziedātājam Jānim Narkevicam, bet brīžiem itin roķīgās ģitāras partijas - Tomasam Kleinam un Uģim Tirzītim. Visi instrumenti šoreiz ir ierakstīti “dzīvajā”, neizmantojot nekādas īpašās studijas iespējas, tāpēc skanējums ir autentisks un maksimāli pietuvināts koncerta skanējumam. Dziesmas teksta video izveidojis Kaspars Dvinskis (“Dween Production”) par pamatu ņemot pērn koncertā “Reiz Ziemassvētkos 2” uzņemtos

Izklaide

Veikalu plauktos nonākusi nošu grāmata, kuras lappuses sola aizraujošus mirkļus ģitārspēles entuziastiem – gan profesionāliem mūziķiem, gan iesācējiem. Grāmatas autors ir pašmāju ģitārvirtuozs Mārcis Auziņš, un tā ir vēl viens solis ceļā uz šī mūzikas žanra pilnveidošanu Latvijā.