"Saldās sejas" koncertalbumā pievēršas Ziemassvētku tēmai

© Publicitātes foto

Grupa "Saldās sejas" divus gadus pēc kārtas apceļojusi Latviju ar koncertprogrammu "Reiz Ziemassvētkos", aicinot līdzi pazīstamus māksliniekus un popgrupu "Dzeguzīte". Nu šie braucieni rezultējušies arī koncertalbumā.

Pērn tika izdots pirmās “Saldo seju” koncertprogrammas albums, bet šogad dienasgaismu ierauga otrās sezona koncertalbums “Reiz Ziemassvētkos 2”, kurā bez grupas dalībniekiem piedalās arī jau pieminētā bērnu popgrupa “Dzeguzīte” un solisti Jānis Narkevics Jr., Katrīna Bindere, Kristena Cīrule, Mārtiņš Ruskis un Ivo Fomins. Repertuārā iekļautas pazīstamas Ziemassvētku dziesmas ar Guntara Rača vārdiem, kurām melodijas rakstījuši Raimonds Pauls, Tomass Kleins, Mārtiņš Ruskis, Ainars Virga un citi. Koncerts ierakstīts Vidzemes koncertzālē “Cēsis”. Grupas “Saldās sejas” sastāvā muzicēja Uģis Tirzītis (ģitāra), Tomass Kleins (ģitāra, balss), Guntars Račs (bungas, balss), Andris Alviķis (bass), Jānis Narkevics Jr. (ģitāra, balss) un viesmākslinieks Gints Stankevičs (taustiņi, balss).

Izklaide

Veikalu plauktos nonākusi nošu grāmata, kuras lappuses sola aizraujošus mirkļus ģitārspēles entuziastiem – gan profesionāliem mūziķiem, gan iesācējiem. Grāmatas autors ir pašmāju ģitārvirtuozs Mārcis Auziņš, un tā ir vēl viens solis ceļā uz šī mūzikas žanra pilnveidošanu Latvijā.