Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Miley Cyrus "Plastic Hearts"

© Publicitātes foto

Provokatīvā amerikāņu popmūzikas superzvaigzne Mailija Sairusa izdevusi daudzu ilgi gaidīto jauno ierakstu albumu. Iepriekšējais ripulis “Younger Now” gan nāca klajā tikai pirms trīs gadiem, taču tā komerciālie rādītāji bija tik aizdomīgi kusli – “tikai” piektā vieta Amerikā un astotā Apvienotajā Karalistē -, ka lika ar interesi gaidīt Mailijas Sairusas septīto studijas albumu kaut vai no šī aspekta.

Jaunā darba tapšanā piedalījušies diezgan negaidīti viesmākslinieki, piemēram, Dua Liopa, Bilijs Aidols un Džoanna Džeta & “The Blackhearts”. Kopumā jaunajā albumā ir ducis dziesmu, bet digitālajai tā versijai klāt vēl nāk trīs gabali - “dzīvā” ieraksta versijas grupas “Blondie” dziesmai “Heart Of Glass” un “The Cranberries” hitam “Zombie”, kā arī pašas vasarā izdotā hita “Midnight Sky” remikss “Edge Of Midnight”, kas sapludināts kopā ar Stīvijas Niksas (“Fleetwood Mac”) hitu “Edge Of Seventeen”. Jāatgādina, ka bez jau minētās “Midnight Sky” iepriekš no jaunā albuma vēl izdots kopdarbs ar Dua Lipu dziesmā “Prisoner”, kuru papildināja Alanas Oerlijas un pašas Mailijas režisēts mūzikas videoklips - mazliet bezkaunīgs un pārspīlēts rokmūzikas video. Jāpiebilst, ka arī kopumā “Plastic Hearts” tiek dēvēts par dziedātājas jaunas ēras sākumu, kritiķiem raksturojot Mailijas Sairusas balsi kā ļoti atbilstošu rokenrola skanējumam. “NME” un “The Telegraph” vērtējumā šis albums saņēmis četras zvaigznes no piecām, tomēr kopumā mūzikas kritiķi izrādījuši visai rezervētu attieksmi pret Mailijas pūliņiem.

PAR. Abi hiti “Prisoner” un “Midnight Sky”, protams, ir lipīgi un atmiņā paliekoši, taču krietni labāk pie dūšas iet patīkamākais šī albuma pārsteigums - Malijas Sairusas kopā ar pankroka vectētiņu Billiju Aidolu iedziedātā “Night Crawling”, turklāt ne tāpēc, ka tā būtu iespēlēta roka versijā - tas drīzāk ir sintīpops, bet gan tāpēc, ka šis ir varen enerģisks un izdevies gabals. Vēl atzīmēšanas vērta ir spriganā “WTF Do I Know”, varbūt arī “Bad Karma” (kopā ar roka veterāni Džoannu Džetu). Un, protams, uzteicama ir Mailijas pārliecinošā un it kā nekaunīgā balss visa albuma garumā.

PRET. Nu, ja šī ir Mailijas Sairusas jaunā ēra, tad diez kas labs viņu tajā negaida - ar šāda veida mūziku dziedātāja topu virsotnēs iekļūs tikai ar kārtējo skandālu vai kailfotogrāfijām... Digitālās versijas bonusā iekļautie gabali ar popmūzikas klasikas kaverversijām šķiet lieki un pat traucējoši.