Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Kopīgu dziesmu izdod "Saldās sejas" un  "Labvēlīgais Tips"

© Publicitātes foto

Grupa "Saldās sejas" turpina realizēt septembrī aizsākto projektu "12", kura ietvaros katra mēneša pirmajā datumā tiek izdots jauns mēneša skaņdarbs. Dziesmas "Decembris" īpašie viesi ir grupa "Labvēlīgais tips".

Ja kopā metas tādi latvju popmūzikas smagsvari kā “Saldās sejas” un “Labvēlīgais Tips”, tad pirmais jautājums varētu būt - kādā stilā tad muzicēs šī sapņu komanda? Dziesma “Decembris” diemžēl ir pietuvinātāka “Saldo seju” repertuāram - mūzikas un vārdu autors ir Guntars Račs -, taču “labvēlīgo” vīru koris tai spēj iedvest krietni gruntīgāku noskaņu. “Patiesībā bija plānots, ka skaistu decembra dziesmu mums uzrakstīs Jānis Lūsēns, bet pēdējā brīdī es pārdomāju, jo pavisam nejauši uzgāju [itāļu producenta un ģitārista] Džianlukas [Verendžias] ģitāras un perkusiju “cilpu”, kas bija tik enerģiska, ka iedvesmoja pašam šoreiz sarakstīt arī dziesmas melodiju,” atzīst Guntars.

“Nu, kurš gan tagad grib klusus, mierpilnus svētkus ģimenes lokā un sveču gaismā?! Neticiet, ja kāds tā saka!” to savukārt komentē “labvēlīgo” mūziķi. “Tāpēc atsaucāmies Guntara Rača un grupas “Saldās sejas” pēdējā brīža piedāvājumam, kopā ierakstīt kādu optimistiskāku noti muzikālajos celiņos. Pēdējā laikā jau ir ļoti populāri, ka izpildītāju saraksts ir garāks par dziesmas nosaukumu. Un, ja sajauc cukuru ar raugu, tad jau katrs zina, kas tur var sanākt. Mēs gribam svētkus - ballīti līdz rītam, satikt draugus un mūsu fanus, šaut salūtu un šampanieša korķus, dziedāt do un fa, uzgriežot pilnā skaļumā dziesmu “Decembris”!”

Jāpiebilst, ka dziesmai tapis arī videoklips, ko veidojis Kaspars Dvinskis (“Dween Productions”), un tajā piedalās dejotāja Laura Strazdiņa, kas arī ir klipa galvenā un būtībā arī vienīgā varone. Dejas improvizāciju iestudējusi horeogrāfe Ieva Biteniece.