"Sinfonietta Rīga" atklās jaunu mājvietu

1.oktobrī notiks valsts kamerorķestra "Sinfonietta Rīga" jaunās mājvietas - "Spīķeru koncertzāles" Rīgā, Maskavas ielā 4a - atklāšanas koncerts.

Tajā uzstāsies mecosoprāns Ieva Parša un "Sinfonietta Rīga" kameransambļi. Atskaņojuma vadītājs - orķestra mākslinieciskais vadītājs Normunds Šnē.

Koncerta programmā paredzēts Lučāno Berio "Folksongs", Ģerģa Ligeti Pirmais stīgu kvartets, Fausto Romitelli "Professor Bad Trip" I, kā arī Pētera Vaska "Moments Musicaux".

Jaunās sezonas pirmajā pusē "Sinfonietta Rīga" muzicēs kopā ar diriģentu un trombonistu Kristianu Lindbergu, pianistu Vestardu Šimku, operdziedātāju Ingu Kalnu, sveiks jubilejā komponisti Maiju Einfeldi, kā arī aicinās visus Latvijas mūzikas draugus uz koncertu Rundāles pils Baltajā zālē.

Oķestra mākslinieciskais vadītājs Normunds Šnē atzinis, ka "jaunā sezona ir klāt ar visai dažādām sajūtām, tomēr, par laimi, pozitīvā joprojām ir vairāk". Tiek solīts, ka orķestra kamermūzikas aktivitātes regulāri atvērs gan līdz šim neizlasītas lappuses, gan atgriezīsies pie iedvesmojošiem tēliem aizraujošos kopā muzicēšanas brīžos.

Šnē ir gandarīts, ka laikā, kad par standartu Latvijā kļūst komfortablas dzīves meklējumi plašajā pasaulē, orķestri Sinfonietta Rīga" par turpmāko profesionālo ideju un radošo sapņu piepildījuma vietu ir izvēlējušies vairāki jauni, ar augsti izvirzītiem mērķiem motivēti mūziķi. Pēc Normunda Šnē atzinuma, orķestra sastāvs šobrīd ir ievērojami spēcīgāks nekā jebkad agrāk.

Izklaide

Dziedātājs Mārtiņš Kanters publicējis jau trešo dziesmu no oktobrī gaidāmā studijas albuma „Vēstulēs”, kas būs ieturēts „pop country” stilā. Dziesmai tapis arī videoklips, kas filmēts z/s “Vaidelotes”.

Svarīgākais