Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Normunds Rutulis jau gatavojas Ziemassvētkiem

© Publicitātes foto

Ar jaunu dziesmu “Sirds” klajā nācis dziedātājs Normunds Rutulis – tās autors ir Māris Ozols. Šī dziesma tiek pieteikta kā dāvana Ziemassvētkos, un arī abu mūziķu publicitātes fotogrāfijas tiek akcentēta šo balto svētku esamība, lai gan līdz tiem vēl diezgan patālu.

Dziesmas “Sirds” mūzikas autors ir Māris Ozols, savukārt vārdus sacerējusi Anita Rezevska. “Šajā juku laikā, kad publiska uzstāšanās nav realizējama, radošumam ir vieta izpausties dubultīgi. Ar Māri [Ozolu] esam labi draugi un jau ilgu laiku uz viena viļņa, un tas ir vainagojies daudzos mūsu kopīgos ierakstos. Ļoti priecājos, ka Māris mani iedrošināja pieķerties viņa skanīgajai dziesmai, kurā viņš pats paveica lielāko darbu, ieskaņojot vairākus instrumentus. Man atlika vien salikt visu pa vietām. Dziesmas instrumentālajā versijā melodija ir Māra spēlētās mutes ermoņikas izpildījumā - eleganti! Milzīgs prieks, ka Anita Rezevska aicinājumam uzrakstīt dziesmai vārdus nelika gaidīt pat divas minūtes - piekrita uzreiz un nākamās dienas vakarā jau bija gatavi vārdi, turklāt trijās valodās. Pagaidām dukas pietika tikai iedziedāt dzimtajā," klāsta Normunds Rutulis.

Dziesmas autors Māris Ozols atminas, ka tās melodija radusies aptuveni pirms gada, “kad kādā brīvā brīdī biju piesēdies pie klavierēm, lai kaut ko uzspēlētu, uzdungotu, un tā kā Normunds ir ne tikai mans draugs, bet arī muzikālais domubiedrs, nospēlēju viņam to.”

Rutulim esot iepatikusies dziesmas noskaņa, un viņš ierosinājis pašam Ozolam vienatnē to ieskaņot instrumentāli, taču komponistu šī ideja neesot īsti uzrunājusi. “Ierosināju Normundam uzrakstīt tekstu melodijai, līdzīgi kā iepriekšējām mūsu kopradītajām Ziemassvētku dziesmām. Normunds teica, ka viņam esot labāka doma, un tā nonācām pie radošas satikšanās ar Anitu Rezevsku, kura skaisti un vijīgi melodiju ietērpa trauslu jūtu tekstā. Arī Normunda skanīgā balss lieliski izgaršo Anitas tekstu. Dziesmas aranžējumu veidojām ar Normundu kopīgi - teksta un mūzikas iedvesmoti, bijām uz viena viļņa. Uzslavu pelnījis Normunds, kurš, liekot lietā savu labo muzikālo gaumi un smalko dzirdi, studijā sakārtoja un nodrošināja dziesmas labskanīgumu,” stāsta Māris Ozols.