Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Jānis Bukums izdod jaudīgu un sprādzienbīstamu videoklipu

© Publicitātes foto

Šonedēļ savu ceturto studijas albumu publicējusi grupa “Jānis Bukums”, kura tituldziesmai “7. dienas burvis” tapis arī iespaidīgs videoklips.

Jaunajā albumā “7. dienas burvis” ir “sešas kompozīcijas, kuru skanējumu un vārdus ietekmējusi 2020. gada haotiskā enerģija un mirkļa sajūtas,” ziņo grupa “Nestabilā laika iespaidu nospiedums atainots albuma tituldziesmas tekstā un mūzikas video - šogad kā nekad pasaule saņēmusi daudzus triecienus, un nav skaidrs, vai esam šo vēsturisko periodu jau pārdzīvojuši, vai tomēr gaidāmi vēl kādi pārsteigumi un nedienas. Dziesmas un mūzikas video centrālais tēls personificē sevī pasaules likstu sazvērestības teoriju iespaidā iedomāto cēloni un vaininieku,” skaidro mūziķi. Klipā skatāmi gan tanki, demonstrācijas un policisti, gan sprādzieni un katastrofas, kas viss kopā mazliet atgādina leģendārās grupas “Megadeth” kara tematikai veltītos klipus. Šo sajūtu stiprina arī ģitārista Artura Liedes iespaidīgā solopartija - nu gluži kā Deivam Masteinam! “Sen jau sēņu lietus līst / Jo plānprātības dievs ir dzīvs,” skan dziesmā. Nevar nepiekrist.

Albumā iekļauto dziesmu vārdu autors ir pats vokālists Jānis Bukums, savukārt mūzikas komponēšanā šoreiz piedalījusies visa grupa, Jāni Bukumu ieskaitot - ģitāristi Arturs Liede un Gunārs Orlovskis, basists Andrjus Jaņuns un bundzinieks Filips Batarags.