Starptautiskā dziesmu konkursa "Eirovīzija 2011" fināls notiks Diseldorfā

© publicitātes foto

Starptautiskais dziesmu konkurss "Eirovīzija 2011" notiks Ziemeļreinas-Vestfālenes federālās zemes galvaspilsētā Diseldorfā, šodien paziņoja organizatori Eiropas Raidorganizāciju asociācija (EBU).

"Eirovīzijas 2011" konkursa fināls notiks 14.maijā "Esprit - Arena", bet pusfināli paredzēti 10. un 12.maijā.

Pieteikumus uzņemt "Eirovīziju" bija pieteikušas četras Vācijas pilsētas - Hamburga un Hanovere, Berlīne un Diseldorfa. Izvēle par labu pēdējai izdarīta, pateicoties tam, ka "Esprit-Arena" atrodas pilsētas centrā un paredzēta 54400 skatītāju un piecu kilometru attālumā ir Diseldorfas starptautiskā lidosta,kamēr citu koncertzāļu ietilpība nepārsniedz 24 000, turklāt Berlīne esot saskārusies ar virkni finansiālu problēmu.

Paredzēts, ka pirmie mēģinājumi sāksies jau 1. maijā.

Kā norāda EBU: "Berlīnē, Hamburgā un Hannoverē bija ļoti tēlainas un izstrādātas lietojumprogrammas. Visas pilsētas smagi strādāja, lai izcīnītu iespēju rīkot Eirovīzijas dziesmu fināla konkursu, taču pēc detalizētas analīzes un novērtējuma vizītes visās četrās pilsētās, izvēlējāmies Ziemeļreinas-Vestfālenes galvaspilsētu. Jo tā nodrošina vislabākos apstākļus Eirovīzijas dziesmu konkursā norisei."

Savukārt kā norāda konkursa veidotāji raidorganizācijas NDR pārstāvji, šeit ir izcili apstākļi, lai veidotu televīzijas raidījumu ar vairāk nekā 40 iesaistīto valstu pārstāvjiem. Arēnā ir ideāla akustika, tai ir pietiekams augstums kā arī pietiekami liela telpa aizskatuvē, kas nav mazāk svarīgi sekmīgai konkursa norisei. Žurnālistiem būs optimāli darba apstākļi blakus sporta arēnā.

Kā ziņots, pērn "Eirovīzijas" dziesmu konkursa finālā Norvēģijas galvaspilsētā Oslo uzvarēja Vācijas pārstāve Lena Meijere-Landruta (Lena Meyer-Landrut) ar dziesmu 'Satellite'. Latvijas pārstāve, dziedātāja Aisha uzstājās pirmajā pusfinālā un nesaņēma pietiekami lielu balsu skaitu, lai turpinātu cīnīties par uzvaru.

Izklaide

Ik pa laikam ar dažādiem jaunumiem savus cienītājus aplaimojošā grupa “Rīgas Modes” nav snaudusi arī šajā rudenī – laists tautās jauns singls “Otrā plāna aktrise”, kā arī izziņots lielkoncerts koncertzālē “Palladium”, kas notiks 2025. gada 25. aprīlī.

Svarīgākais