Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Paris Jackson "Wilted"

© Publicitātes foto

Kad šo rindu autora rokās 2006. gadā nonāca Parisas Hiltones albums “Paris”, kas bija itin pieklājīgs un pat klausāms popmūzikas darbs, kļuva pilnīgi skaidrs, ka ar mūsdienu skaņu industrijas tehnoloģijām, teicamiem producentiem un kaudzi naudas gluži ciešamu komercmūzikas produktu var ierakstīt gandrīz jebkurš.

Lūk, vēl viena Parisa, kura gan nav Hiltone, bet ir ne mazāk slavena uzvārda īpašniece - Parisa Džeksone ir aizsaulē aizgājušā popmūzikas karaļa Maikla Džeksona un medmāsas, viņa šķirtās sievas Debijas Rouvas 22 gadus jaunā meita. Parisas CV ir neskaitāmi ieraksti kā modelei un aktrisei, bet diskogrāfijā gan “Wilted” ir pati pirmā atzīme. Pirms pāris gadiem Parisa un mūziķis Geibriels Glens kā duets “The Soundflowers” izdeva dziesmas “Daisy” un “In The Blue”, kurās Parisa dzied un spēlē ukuleli, bet ap Jāņiem šī formācija pat laida klajā EP, savukārt solofrontē meitenes debijas singls “Let Down” izdots tikai šā gada oktobra beigās, un gandrīz uzreiz dienasgaismu ieraudzīja arī viņas pilnais albums ar 11 kompozīcijām. Kādā stilā? Neticēsiet, bet to var saukt par daudz ko, tikai ne par popu!

PAR. Klusināts, rāms, viegli plūstošs indīpops vai kaut kas uz to pusi - pusakustiskā un dažkārt elektronizētā versijā. Kvalitatīvi ierakstīts, arī pašas Parisas balsij nav ne vainas. No dziesmām izcelt varētu “Undone”, kurai savu piesitienu dod elegantās ģitāras skaņas, balādīti “meitenei ar ģitāru” jeb pirmo singlu “Let Down”, kā arī īpatnējo “Scorpio Rising” un lirisko “Cosmos”. Klausīties var, tiešām neslikts albums.

PRET. Nabaga meitene - ar šādu modeles izskatu un šādu uzvārdu viņa taču nemūžam neuzzinās, vai tiešām ir uz kaut ko spējīga, jo vienmēr tiks vērtēta tikai un vienīgi kā Džeksona meita! Protams, “Wilted” nav nekāds šedevrs, bet tomēr…