VIDEO: Latvijas popmūzikā savu ceļu sāk jaunā dziedātāja Aleksandra

© Publicitātes foto

Ar dziesmu un videoklipu “Rozā gaismas” plašākai publikai sevi pieteikusi jaunā dziedātāja Aleksandra. Dziesma tapusi sadarbībā ar mūzikas producentu ar skatuves vārdu Fakts un “Triānas Parka” mūziķi Agnesi Rakovsku.

“Rozā gaismas” tiek pieteikta kā “r&b/pop” stilistikā rakstīta dziesma par saldeni rūgto pirmo mīlestību - noklausoties šo dziesmu, šķiet, ka šāds tās raksturojums ir visnotaļ precīzs. “Dziesma ir par manām atmiņām un jūtām. Rozā gaismas ir labās asociācijas par to, kas bijis. Ceru, ka klausītājiem patiks un viņi mani atbalstīs,” saka Aleksandra. Videoklipa operators ir Artūrs Strautiņš, bet pati Aleksandra līdzās galvenās lomas atveidošanai ir arī idejas un sava imidža autore.

Pirmos mūzikas pamatus Aleksandra apguvusi pie Maijas Sējānes, savu laiku mācījusies Augusta Dombrovska mūzikas skolā, bet pēdējos četrus gadus mūzikā un dziesmu rakstīšanā izglītojas pie Agneses Rakovskas, ko sauc arī par savu mentori. Tieši pēc Agneses ierosinājuma Aleksandra sāka nopietnāk pievērsties savu dziesmu rakstīšanai, un, tā kā viņa uzaugusi, klausoties popmūziku un iedvesmojoties no tādiem māksliniekiem kā Ariana Grande, Summer Walker, Doja Cat, grupas “BTS”, arī savu mūziku dziedātāja raksta “r&b/pop” stilistikā, kas pašai ir vistuvākā. Jāpiebilst, ka koncertpieredzi Aleksandra ieguvusi kopā ar ģitāristu Oskaru Barsuku, spēlējot dažādās izklaides vietās un restorānos.

Izklaide

Veikalu plauktos nonākusi nošu grāmata, kuras lappuses sola aizraujošus mirkļus ģitārspēles entuziastiem – gan profesionāliem mūziķiem, gan iesācējiem. Grāmatas autors ir pašmāju ģitārvirtuozs Mārcis Auziņš, un tā ir vēl viens solis ceļā uz šī mūzikas žanra pilnveidošanu Latvijā.