Noklausies! Austrijā dzīvojošā Baiba laiž klajā dziesmu no gaidāmā albuma

© Publicitātes foto

Austrijā dzīvojošā jaunā mūziķe Baiba laidusi klajā jaunu dziesmu no janvārī gaidāmā albuma “Lighter”

Baibas jaunā singla nosaukums ir “Lighthouse”, “dziesmas stāsts rezonē ar sajūtām, kādas, visticamāk ir izdzīvojis ikkatrs - mīlestība bez atbildes.” Šī dziesma izgaismo ceļu, kādu ejam no brīža, kad kādu ļoti stipri iemīlam, līdz tam, kad saprotam, ka vienkārši ir jādodas tālāk. “Varbūt mums vienkārši jācenšas doties uz priekšu pretī gaismai, pretī bākai (angļu valodā - “lighthouse”), lai atcerētos pašu svarīgāko, tas ir, ka svarīgākais ir patiesi iemīlēt sevi,” prāto Baiba.

Jaunā dziedātāja šobrīd dzīvo Austrijas pilsētā Insbrukā. 2017. gadā sadarbībā ar austriešu producentu CHRS jeb Kristofu Holcknehtu viņa laida klajā savu debijas albumu “These Storms”. Kopš tā laika Baiba uzstājas kā solo māksliniece, ir arī savu darbu producente. Singli “Light Inside”, “Touch You Right”, “You Don’t Know Me” un “Waiting” ir atskaņoti daudzviet Eiropā, bet viņas pēdējie singli “I Can Tell You My Sins” un “Waiting” iekļauti Austrijas radio staciju dienas rotācijā. Savā mākslinieciskajā darbībā Baiba arvien vairāk virzās prom no saldsērīgā dziedātāja-mūzikas autora tēla un meklē jaunus veidus, kā eksperimentēt elektroniskajā popmūzikā.

Izklaide

Veikalu plauktos nonākusi nošu grāmata, kuras lappuses sola aizraujošus mirkļus ģitārspēles entuziastiem – gan profesionāliem mūziķiem, gan iesācējiem. Grāmatas autors ir pašmāju ģitārvirtuozs Mārcis Auziņš, un tā ir vēl viens solis ceļā uz šī mūzikas žanra pilnveidošanu Latvijā.

Svarīgākais