Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

"Zelta Mikrofonam" iesniegtos ierakstus vērtēs pa jaunam

Repere VIŅA saņem "Zelta Mikrafona" balvu © Ritvars Stankevičs

Līdz pat 2. decembrim turpināsies pieteikumu iesniegšana Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvai “Zelta Mikrofons 2021”, kas šogad svin 25 gadu jubileju. Arī šoreiz aizvadītajā gadā izdotos ierakstus izvērtēs žūrija, taču šoreiz pēc mazliet citādākiem kritērijiem.

Ņemot vērā iepriekšējo gadu pieredzi, Gada balvas “Zelta Mikrofons” vērtēšanas sistēma un kritēriji tiek regulāri pilnveidoti. Tā, piemēram, lai novērstu izpildītāja konkurēšanu pašam ar sevi, šogad kategorijā “Dziesma” var pieteikt ne vairāk kā divus ierakstus no viena izpildītāja (sadarbības projekti ar citiem izpildītājiem tiek uzskaitīti atsevišķi). Bet pats galvenais - ir mainīti kritēriji žūrijas vērtēšanas anketās. Līdz šim nozares profesionāļi izvērtēja iesniegtos ierakstus pēc šādiem kritērijiem: izpildījums/kvalitāte, oriģinalitāte/radošums, skaņu režija/aranžija, video režija utt. Šogad žūrija sarindos katrā kategorijā iesniegtos ierakstus no 1. līdz 10. vietai. Katrai vietai atbildīs noteikts punktu skaits, kas kopsummā veidos labāko piecinieku un noteiks uzvarētāju.

Latvijas mūziķi un izdevēji joprojām tiek aicināti iesniegt šogad izdotos albumus (visos žanros), dziesmas, koncertierakstus un videoklipus balvai “Zelta Mikrofons 2021”. Vērtēšanai tiek pieņemti visi ieraksti, kuri izdoti laika posmā no 2019. gada 2. decembra līdz 2020. gada 1. decembrim. Jāatgādina, ka šogad pieteikumu iesniegšana ir bez reģistrācijas maksas. Ieraksti elektroniski iesniedzami, aizpildot pieteikuma anketu mājaslapā www.zeltamikrofons.lv. Papildus fiziskā formātā ieraksti iesniedzami tad, ja izpildītājs vēlas pretendēt uz balvu “Labākais albuma dizains”. Plašāka informācija - jau minētajā mājas lapā. “”Zelta Mikrofons” noteikti ir viens no maniem mīļākajiem notikumiem gada nogrieznī. Tā ir saviļņojoša iespēja satikties ar visiem Latvijas labākajiem mūziķiem vienviet un kopā svinēt mūziku. Balvas saņemšana bija pārsteigums, taču ārkārtīgi patīkams. Tā dod mīļu novērtējuma sajūtu un drosmi turpināt darīt to, ko mīlu,” atminas repere Viņa (Zelma Jēgere), kuras ieraksts “Mildas īstais vārds ir Zelma” tika atzīts par 2019. gada labāko hiphopa albumu.