Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Astrid S "Leave It Beautiful"

© Publicitātes foto

Jauniņās norvēģietes Astrīdas Smeplasas (23) jeb Astrid S karjerā pagaidām nav lielu panākumu, taču nav šaubu, ka tādi būs – ja jau pie viņas muzikālās izaugsmes virzības ķēries varenais koncerns “Universal”.

Astrīda pirms septiņiem gadiem atzīmējās ar piekto vietu konkursa “Pop Idol” norvēģu versijā, tomēr vienalga tika pamanīta. Ar trim singliem (“Breathe” un “Think Before I Talk” 2017. gadā, “Emotion” 2018. gadā) meitene pat pamanījusies tikt amerikāņu deju mūzikas topā, bet dzimtajā Norvēģijā viņai jau ir zvaigznes statuss. “Leave It Beautiful” ir Astrid S debijas albums, pie kurā iekļaujamā skaņu materiāla kopā ar dziedātāju strādājuši vairāki dziesmu autori, kuru apkalpoto klientu sarakstā manāmi tādi vārdi kā Charli XCX, Tūve Lo, Rita Ora, Rianna, Beijonsa, Elišija Kīsa, Demija Lovato, Dua Lipa utt. Mūsdienās popularitātes vērtēšanai ir savi kritēriji, un Astrid S gadījumā tie ir miljardos skaitāmi skatījumi un klausījumi straumēšanas platformās un vietnē “YouTube”, turklāt viņa izvēlēta par ANO klimata neitralitātes programmas vēstnesi - laikam jau kā norvēģu atbilde zviedru Grētiņai…

PAR. Kopumā desmit dziesmas pat ne pusstundas garumā - lai klausītājs nepagūst pārāk sagurt to visu klausoties. Taču tāpat nepagūtu, jo stilistiski tā ir viegla un nepretencioza popmūzika. No dziesmām izcelt varētu “pop & dance” gabalu “Marilyn Monroe”, pa “čārtiem” jau pastaigājas “Dance Dance Dance” un to vajadzētu darīt arī “Airpods”, radiostacijām patiks “It’s Ok If You Forget Me”, bet atslodzei noderēs liriskā “If I Can’t Have You”.

PRET. Lai gan Skandināvija ir ļoti pateicīgs popmūzikas noieta tirgus, grūti iedomāties, ar kādiem mārketinga paņēmieniem Astrid S varētu to iekarot - šādu dziedātāju ir tūkstošiem un tūkstošiem.