Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

VIDEO: Mārcis Auziņš atrāda kārtējo ģitārmeistardarbu

© Publicitātes foto

Virtuozais ģitārists Mārcis Auziņš piedāvā ieskatīties sava trešā solo albuma materiālā, publicējot tā pirmo vēstnesi - skaņdarbu "Pilsētas pulss". Starp citu, viņš to prezentēja tieši savā vārdadienā.

Turpinot iepriekšējos albumos iesākto muzikālo konceptu, arī jaunajā skaņdarbā Mārcis Auziņš muzicē viens pats, liekot uzsvaru uz īpašu ģitārspēles tehniku “fingerstyle”, kas, ieguldot smagu un regulāru darbu, ļauj no viena instrumenta izvilināt visplašāko muzikālo krāsu paleti un panākt veselas instrumentālās grupas skanējumu. "Skaņdarbs "Pilsētas pulss" ir mūzikā tērpts dialogs ar sevi par to, kā cilvēka maņas, sensorus, fokusu un ķermeņa valodu nosaka un maina atrašanās urbānā vidē. Tā ir nepārtraukta dinamika un neatslābstošs iekšējs draivs," saka Mārcis.

Kas attiecas uz topošo albumu, tad tā muzikālā materiāla pamatā būšot “iekšēji rezonējošas sajūtas un atklāsmes par Visuma mūžam mainīgo dabu, neapturamo laika un notikumu ritumu un cilvēka lomu šajā procesā - Lielajā plūsmā.” "Es ticu, ka mana artava un loma bezgalīgā laika nogrieznī ir muzicēšana, komponēšana un koncertēšana. Mijiedarbībā ar klausītāju tas mani spēcina, iedvesmo un motivē nekad neapstāties un būt pastāvīgā muzikālas izaugsmes virpulī," saka mūziķis.

Jāatgādina, ka Mārcis Auziņš ir viens no vadošajiem solo ģitāristiem Latvijā, izdevis solo albumus "Viens" (2016) un "Aizrautība" (2018), sadarbojies ar teju visiem Latvijas mūziķiem un komponistiem. Kā solo mākslinieks regulāri koncertē gan Latvijā, gan ārpus tās, aizraujot ar žilbinošu spēles tehniku, orģinālmūziku un pasaulē pazīstamu dziesmu aranžijām ģitārai. Kā komponists veidojis mūziku “Cabaret” šoviem, teātra izrādēm, televīzijas raidījumiem, veidojis nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" muzikālo identitāti.