Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: MØNTA "Otra viņa"

© Publicitātes foto

Jau kādu laiciņu ar dziesmām klausītājus aplaimo dziedātāja un dziesmu autore Monta Strūberga, kura nu beidzot laidusi klajā arī debijas EP jeb minialbumu. Tajā ir apvienotas līdz šim, aptuveni gada laikā, ierakstītās un izdotās sešas Montas dziesmas latviešu valodā, tostarp divi dueti - viens ar Zigfrīdu Muktupāvelu pašas Montas dziesmā “Mans draugs”, bet otrs ir Gata Mūrnieka dziesma “Kamēr mēness rītu gaida”, kura arī ieskaņota ar Gati. “Šis minialbums būs tāds kārtīgs atskaites punkts par paveikto. Esmu no tiem, kas nespēj nosēdēt mierā savā radošajā darbībā un, paveicot vienu, uzreiz ķeros pie tālākā. Līdz šim esmu zinājusi jau vismaz nākamās trīs dziesmas, kādas tiks ieskaņotas, kādi būs vizuālie noformējumi utt. Esmu jau uzsākusi darbu pie nākamajām dziesmām un potenciālā lielā albuma,” sola Monta.

PAR. Montai ir patīkams balss tembrs - tāds, kas ļoti piemērots lēnajiem gabaliem, tāpēc no šī EP gribētos izcelt lirisko “Dziesma ziemai (leduspuķe)”, lai gan interesantāka liekas dziesma ar raksturiņu - “Otra viņa”. Jāpiemin arī Zigfrīds Muktupāvels, kurš ir liels duetu meistars, bet - vai gan kāds par to šaubījās?!

PRET. Diez kas nav… Mūrnieks savu gabalu jau nu varēja labāk atstāt pats saviem lielformāta darbiem, jo viņa ņemšanās “Tumsas” lauciņā jau sāk pieriebties - nevajadzēja bojāt vēl arī iespaidu par meitenes albumu, turklāt ar šo dziesmu šo darbu vēl arī iesākt… Par pārējo skaņu materiālu - Montai sanācis muzikāli un tekstuāli tik aritmētiski precīzi izskaitļots vidēji pareizais popmūzikas produkts, ka nerodas nekāda vēlme to klausīties, jo kaut kas līdzīgs vai tāds pat iepriekš jau neskaitāmas reizes ir dzirdēts. Nez, kāpēc šī diezgan bezcerīgā pasākuma popularizēšanā ir iesaistījušies “mikrofonieši”?