Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Ielu dziedātāja Evelīna Krama tomēr tiek pie Ondo.lv stipendijas

© Publicitātes foto

Noslēgusies jauno mūziķu konkursa Ondo.lv trešā kārta, kurā uzvarējusi dziedātāja Evelīna Krama. Viņa balvā tikusi 1000 eiro, kurus varēs izmantot jaunu ierakstu radīšanā, kā arī videoklipu veidošanā.

Apkopojot žūrijas vērtējumus un tautas balsis par oktobrī iesniegtajām dziesmām, noskaidrojies, ka cīņa trešajā kārtā bijusi īpaši sīva, un beidzot uzvarējusi un par 1000 eiro lielās stipendijas ieguvēju kļuvusi sevi par ielu muzikanti pozicionējošā Evelīna Krama ar dziesmu “Par cilvēku”. Beidzot - jo Evelīna bija tikusi līdz finālbalsojumam arī septembrī (ar dziesmu “Laimīgam būt”), taču palika otrā, piekāpjoties AnnaiKristai jeb Annai Kristai Ostrovskai. Šoreiz Evelīnai balsojuma finiša taisnē bija tik nopietni konkurenti kā talantīgā Annna, kā arī Ilzes Rijnieces un Laura Valtera tandēms.

Jauno mūziķu konkurss iesākās jūlijā, tas ilgst četrus mēnešus. Katru mēnesi viens labākais saņem naudas balvu - stipendiju 1000 eiro vērtībā, kuru drīkst izmantot tikai un vienīgi jauna skaņdarba ierakstīšanai studijā ar producentu un video klipa izgatavošanai. Pieteikt dziesmas var jebkādā žanrā. Saņemtos pieteikumus iesākumā izskata žūrija, izvirzot nākamajā kārtā desmit dziesmas, par kurām tiešsaistē var balsot ikviens interesents. Tautas balsojuma rezultātā tiek noteikts labāko piecinieks, un to vēlreiz izvērtē žūrija, bet konkrētā mēneša izcilnieks tiek noskaidrots, skaitot kopā tautas balsojuma un žūrijas rezultātus. Pirmajā kārtā uzvarēja jaunā dziedātāja Diona Liepiņa, otrajā - jau minētā AnnaKrista, bet šobrīd norit balsojums par trešajā kārtā iesniegtajām dziesmām. Konkursu organizē Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas “Zelta Mikrofons” komanda sadarbībā ar partneri Ondo.lv.