Valters Pūce un Dainis Tenis tēmē uz koncertu "Palladium"

© Publicitātes foto

Neskatoties uz šā brīža diezgan bezcerīgo situāciju kovidjomā, daži mūziķi tomēr neatmet domu par iespējām koncertēt lielizmēra zālēs vēl šogad - ar jaunu koncertprogrammu “Radīts Latvijā” čellists Valters Pūce un pianists Dainis Tenis plāno 12. decembrī uzstāties koncertzālē “Palladium”.

Koncertprogrammas ideja balstīta uz latviešu komponistu melodijām Valtera Pūces un Daiņa Teņa aranžijās. Plānots atskaņot tādus skaņdarbus kā Zigmara Liepiņa “Kvazimodo dziedājums”, Imanta Kalniņa “Apvij rokas”, Jāņa Lūsēna “Alises iela”, Valta Pūces “Balāde no izrādes “Šveiks””, Raimonda Paula “Teātris”, Emīla Dārziņa “Melanholiskais valsis” un citus.

“Mēs vasarā uzsākām ļoti veiksmīgu koncerttūri dažādās Latvijas pilsētās ar programmu “Bez elektrības”, un radās doma par īpašu programmu, kas būtu veltīta tieši Latvijai. Šī programma ir kā atgriešanās pie saknēm - gan skanējumā, gan skaņdarbu izvēles ziņā,” tā Valters. Bet Dainis piebalso: "Jaunā programma, manuprāt, ir simboliska atbilde pasaulē esošajiem ierobežojumiem, kuru dēļ ir īstais brīdis iedziļināties pašmāju komponistu darbos. Secinājām, ka liela daļa brīnišķīgas mūzikas ir reti atskaņota instrumentālā izpildījumā, tādēļ esam gandarīti, ka ar šo programmu atcerēsimies sen nedzirdētas melodijas un papildināsim čella un klavieru repertuāru, ko, iespējams, nākotnē varēs izpildīt jaunie mūziķi.” Jāpiebilst, ka interneta vietnēs jau iespējams skatīt “Kvazimodo dziedājumu”, ko savulaik izpildīja Igo un Niks Matvejevs, abu mūziķu interpretācijā. Mūzikas video tapis Jaunpils pilī, kas ir viena no retajām viduslaiku pilīm, kas saglabājusies.



Izklaide

Veikalu plauktos nonākusi nošu grāmata, kuras lappuses sola aizraujošus mirkļus ģitārspēles entuziastiem – gan profesionāliem mūziķiem, gan iesācējiem. Grāmatas autors ir pašmāju ģitārvirtuozs Mārcis Auziņš, un tā ir vēl viens solis ceļā uz šī mūzikas žanra pilnveidošanu Latvijā.

Svarīgākais