Novembris apvieno "Saldās sejas", Marhilu, Aiju Andrejevu un Ivo Fominu

© Publicitātes foto

Ansambļa “Saldās sejas” augustā uzsāktais projekts “12” turpinās, un solījums publicēt jaunu dziesmu katra mēneša pirmajā datumā joprojām tiek pildīts: šoreiz tā ir dziesma “Novembris”, kuras mūzikas autors ir Uldis Marhilevičs.

Uz dziesmas “Novembris” ierakstu šoreiz pulcējusies vesela zvaigžņu plejāde un patiešām spēcīgu balsu īpašnieki - “Saldās sejas” solists Jānis Narkevics, enerģiskā Aija Andrejeva, pats Uldis Marhilevičs un spītīgais liepājnieks Ivo Fomins. Novembris ir īpašs mēnesis Latvijas vēsturē, kas ne velti dēvēts arī par “patriotu mēnesi”, tāpēc šoreiz dziesmas temats nav nejaušs.

“Gribējās uzrakstīt kaut ko iedvesmojošu savai valstij, saviem tautiešiem. Bez pagātnes nav nākotnes, teikuši daudzi gudri cilvēki. Tāpēc šī dziesma ir sava veida pateicība tiem, kuri cēlās un krita, un izcīnīja mums savu valsti, brīvību un cerību. Mēs kā lāpas to visu nesam tālāk un nododam saviem bērniem. Ar Marhilu rakstīt dziesmas ir īsts baudījums. Tā ir garantēta profesionāla pieeja, muzikalitāte, nopietna attieksme pret tekstu un viņam vien raksturīgs melodiskums un fundamentālas harmoniju faktūras. Arī studijas producents Gints Stankevičs ir daudz ieguldījis dziesmas skanējumā. Milzīgs paldies Aijai un Ivo, ka neatteica. Viņu balsis ir īpašas,” saka dziesmas teksta autors Guntars Račs. Jāpiebilst, ka projekta “12” decembra dziesmai jau uzrunāts komponists Jānis Lūsēns.

Izklaide

Veikalu plauktos nonākusi nošu grāmata, kuras lappuses sola aizraujošus mirkļus ģitārspēles entuziastiem – gan profesionāliem mūziķiem, gan iesācējiem. Grāmatas autors ir pašmāju ģitārvirtuozs Mārcis Auziņš, un tā ir vēl viens solis ceļā uz šī mūzikas žanra pilnveidošanu Latvijā.

Svarīgākais