RECENZIJA: Audrú "The Lighthouse Trilogy"

© Publicitātes foto

Latviešu indīroka grupa “Audrú” publiskojusi savu debijas minialbumu “The Lighthouse Trilogy”, kurā ir piecas kompozīcijas, ieskaitot prologu un epilogu, kas gan ir kā pilnvērtīgas dziesmas. Šis minialbums tiks izdots īpašā un interesantā DIY jeb “dari to pats” veidā, kas šoreiz tiek realizēta caur “Zero Waste” akciju, aicinot ziedot tukšus CD vāciņus.

Pats ieraksts gan tapis profesionāli - Valmieras studijā “Hodila Records” (droši vien atkal pie Lomika), arī disku matrices iespiestas rūpnieciski, taču vēlāk paši mūziķi tās datējuši ar flomāsteri, kā tas bija pieņemts gadsimtu mijā. Grupa “Audrú” kopā spēlē kopš 2017. gada, to veido četri draugi, kuriem tuva alternatīvā mūzika. Savā daiļradē “Audrú” gan izmanto ne vien rokmūzikas, bet arī popmūzikas un pat folka elementus. Līdz šim grupa sniegusi vairākus koncertus, piedalījusies pāris vegānu pasākumos un festivālā “Bildes”, labdarības maratonā “Dod pieci”, kā arī vēl dažos mazākos muzikālajos saietos. “Debijas EP sevī ietver trīsdaļīgu stāstu: ceļojumu zemapziņas ūdeņos, kur prātā paliekošās, skanīgās melodijas līnijas vijas cauri atšķirīgu formu alternatīvās mūzikas daļām,” tā vēsta grupas nometne.

PAR. Labi, ka “Audrú” nav pažēlojuši naudiņu un ierakstījušies pie Lomika, jo ir gadījies dzirdēt šo grupu arī krietni jēlākā demovariantā, un tad šī blice izklausās diezgan nebaudāmi. Šoreiz rezultāts ir visnotaļ labs, un pat žēl, ka grupa nav atvēzējusies pilnam albumam, jo tikai ar pieciem skaņdarbiem klausītājam būs grūti ieskrieties un novērtēt “Audrú” spējas. Interesants indīroks un meitenes vokālu trumpī, bet vēl interesantāks tas kļūst, kad viņai duetā pievienojas arī puisis. Ieteicamākās kompozīcijas - “Underworld” un it īpaši “Viscious Waters” ar tās kulminatīvo sadaļu. Ir labi.

PRET. Brīžiem muzikāli zaļi un skanējumā “pliki”, brīžiem nerodas pārliecība, ka paši “Audrú” mūziķi zina, ko vēlas savā skaņdarbā pateikt, un kā to novest līdz loģiskām beigām vai kā to pareizi strukturēt, lai būtu, tā teikt, gan ievads, gan iztirzājums, gan nobeigums. Ar šo kaiti “slimo” praktiski visas šajā EP iekļautās dziesmas.

Izklaide

Šonedēļ mediju e-pastos iekrita kāds intriģējošs ielūgums – aicinājums apmeklēt grupas “Autobuss debesīs” jaunā albuma 25 gadu jubilejas koncerttūres ieskandināšanas pasākumu dzīvās mūzikas bārā “St. Black”. Marta Kristiāna Kalniņa grupai atvērusies otrā (vai trešā, varbūt ceturtā) elpa, par ko drīzumā pārliecināsies klausītāji visā Latvijā.

Svarīgākais