Dziedātāja Monta izdod debijas minialbumu un jaunu video

© Publicitātes foto

Ar tiešsaistes jeb “online” koncertu izdevniecības “MicRec” vietnes “Facebook” lapā otrdien tika atzīmēta dziedātājas un dziesmu autores Montas Strūbergas debijas EP “Otra viņa” iznākšana. Vienlaikus klajā nācis arī tituldziesmas video.

Dziesmas “Otra viņa” video filmējis Kaspars Kambars, bet Monta pati to producējusi. “Filmējām divas dienas. Nebija viegli ieplānot gaismu, jo bija jārēķinās ar to, ka saule pazūd ļoti ātri, bet man bija vajadzīga vēla krēslas gaisma - tā es biju ieņēmusi galvā, un Kasparam nācās paveikt nedaudz neiespējamo. Apstākļos bijām visai trakos, kā jau māksliniekiem pienākas - stindzinošs vējš, melns meža vidus, ar komandu pa kalniem un lejām stiepām ģeneratoru elektrībai utt. Bija jautri, bet, jāatzīst, ka otrās dienas beigās es izdarīju secinājumu, ka nevarētu būt aktrise, taču nevis ekstrēmo apstākļu dēļ, jo esmu gana rūdīta, bet tādēļ, ka nespētu gadiem gaidīt rezultātu. Vairākas dienas pēc klipa filmēšanas man iekšā bija nemiers, jo nespēju sagaidīt ieraudzīt, kas no tā visa sanācis. Un jāsaka, ka pirmoreiz, ieraugot rezultātu, piedzīvoju pa asarai no gandarījuma, ka tas, ko gadu esmu turējusi prātā, ir beidzot apskatāms vizuāli,” tā Monta.

Dziesmas producents ir Aigars Kudrickis, kurš piedalījies arī bungu partiju ierakstā. Akustisko ģitāru ieskaņojis Gatis Mūrnieks, bet elektrisko ģitāru - Kristaps Baltiņš. Dziesmas miksējis Gints Stankevičs. “Šī dziesma radās pagājušā gada pavasarī. Sākotnēji sadarbībā ar Gati publicēju dziesmas akustisko versiju - viņš dziesmai piešķīra savu odziņu skanējumā, un es tam arī organiski ļāvos. Kad dziesma ietērpās pilnā skanējumā, tā ieguva vēl citu līmeni. Pati esmu bijusi ļoti kritiska, attīstot šo projektu. Esmu lūgusi labot lietas atkal un atkal. Nu esmu beidzot gatava to nodot klausītājiem,” atzīst dziedātāja.

Izklaide

Veikalu plauktos nonākusi nošu grāmata, kuras lappuses sola aizraujošus mirkļus ģitārspēles entuziastiem – gan profesionāliem mūziķiem, gan iesācējiem. Grāmatas autors ir pašmāju ģitārvirtuozs Mārcis Auziņš, un tā ir vēl viens solis ceļā uz šī mūzikas žanra pilnveidošanu Latvijā.

Svarīgākais