Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

"Židrūns" sola koncertu ar pārsteigumiem

© Publicitātes foto

Šo piektdien, 30. oktobrī, peldošajā mākslas galerijā „Noass” notiks grupas “Židrūns” jaunā albuma "Židrūns kovārņu mazbērniem" prezentācijas koncerts. Varbūt beidzot klausītāji varēs tikt skaidrībā, kas tie par kovārņu mazbērniem - tiek solīti dažādi pārsteigumi…

Vokāli instrumentālās mūzikas kvartetam, kas ar "Židrūna" nosaukumu darbojas kopš 2003. gada, šī pavasara notikumi, pārmaiņas sadzīvē un kultūras dzīvē devušas daudz iespaidu, lai paveiktu ko grupai neraksturīgu.

Vīrusa atnākšana, traģisku skaitļu un pārsteidzošu ierobežojumu gūzma, līdzpilsoņu un grupas dalībnieku pārslēgšanās izolācijas režīmā, devusi "Židrūnam" aizrautīgas jaunrades posmu, un tad radīts vairums no deviņām jaunajām kompozīcijām. Taču „Židrūns kovārņu mazbērniem” vinilplate slēpj divus papildus skaņdarbus, kas nebūs pieejami mūzikas straumēšanas platformās, tātad, lai savā īpašumā iegūtu pilnu albuma versiju ar visiem 11 skaņdarbien, jādodas uz koncertu, mūzikas ierakstu veikaliem vai jāiegādājas albums digitāli. “Neparasta plate, neparasts alus un neparasta iesildošā grupa,” vilina koncerta organizatori.

No pārsteigumiem - koncertu mazliet īpašu darīs iesildošā grupa, par kuru zināms vien tās nosaukums „DZ” un piederība Ādmiņu ielas 4 mēģinājumu telpai. Sadarbībā ar alus darītavu „Nurme” radīts un koncertā būs pieejams īpaši šim notikumam brūvēts alus, kam dots grupas albuma nosaukums. No mazāk tīkamiem pārsteigumiem - sarežģītā epidemioloģiskā situācija valstī diktē citādus noteikumus ierastajiem arī koncerta norisei: skatītāju zona atradīsies “Noasa” ārpusē, klausītāju un biļešu skaits ļoti ierobežots. Grupa aicina koncerta apmeklētājus lietot sejas aizsegus, lai pasargātu sevi un apkārtējos. Jāpiebilst, ka ar klausītājiem klātienes koncertā “Židrūns” nav ticies kopš 2019. gada decembra.