Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Elderbrook "Why Do We Shake In The Cold?"

© Publicitātes foto

Britu mūziķa Elderbrook (īstajā vārdā Aleksanders Kocs) vārdam pie mums nevajadzētu būt svešam – viņš ar labiem panākumiem uzstājās pagaidām pēdējā festivālā “Positivus”, kas notika 2019. gadā. Savukārt pasaulē viņš jau sen ir plaši pazīstams, pateicoties tam, ka sadarbojies kā multiinstrumentālists, dziesmu autors un/vai producents ar veselu lēveni slavenību.

No šīs Elderbrook karjeras sadaļas pazīstamākais laikam ir “Rudimental” singls “Something About You”, kas sasniedzis 50 miljonus klausījumu un 18 miljonus skatījumu. Gluži vai neticas, ka “Why Do We Shake In The Cold?” ir šī mūziķa debijas albums, taču tas ir fakts - tiesa, singlu gan viņam pirms tam bijis pārpārēm. Elektronizēta popmūzika ar dažādām ietekmēm, savukārt tekstuālā ievirze - tēmas par cilvēci, kā arī nepieciešamību pēc emocionālas tuvības.

PAR. Elderbrook atstāja par sevi ļoti labu iespaidu jau Salacgrīvā, un arī mūzikas “konservos” viņš nav sliktāks - kvalitatīvas un labi nostrādātas, taču tajā pašā vienkāršas un neuzspiestas kompozīcijas, kas kopumā rada pozitīvas emocijas. Uz šajā skaņu materiālā iekļauto dziesmu fona izceļas jau minētā “Something About You” un deju klubu gāzējs “Numb”, tāpat radiostacijām varētu patikt “My House”, interesanta ir “All My Love” un vēl daži gabali.

PRET. Diez vai albums gūs plašākas auditorijas atzinību - tajā iekļautā mūzika ir pārāk specifiska, turklāt Elderbrook ir problēmas iekļauties arī vienotā stilistikā.