Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Aija Andrejeva un "Very Cool People" piedāvās "Vudstokas renesansi"

© Publicitātes foto

Šovasar festivālā “Rīgas Ritmi” ar lieliem panākumiem pirmizrādīja piedzīvoja leģendārajai Dženisai Džoplinai veltīta programma Aijas Andrejevas un džezfanka grupas “Very Cool People” izpildījumā. Nu šī programma paplašināta arī līdz Džimija Hendriksa un Džima Morisona daiļrades apvāršņiem un šādā versijā tiks pirmizrādīta 6. novembrī Valmieras kultūras centrā.

Grupa “Very Cool People” radījusi jaunus, mūsdienīgus un aizraujošus Dženisas Džoplinas, Džimija Hendriksa un Džima Morisona dziesmu aranžējumus astoņu cilvēku sastāvam kopā ar dziedātāju Aiju Andrejevu, kurai ar izpildāmajām dziesmām ir spēcīga emocionālā sasaiste. “Dženisa Džoplina bija tīrradnis, absolūts sajūtu cilvēks, nepareiza it visā, ko darīja, jo darīja ar sirdi un pret sistēmu,” pauž Aija. “Kad biju maza, teicu tētim, ka gribu dziedāt, un viņš man atbildēja: “Kad varēsi nodziedāt kaut vienu dziesmu kā Dženisa Džoplina, parunāsim par tavu dziedāšanu.” Tā nu es, tēta ietekmēta, sāku klausīties Dženisu un iemīlēju viņu. Viņas balsi, personību. Pateicoties Dženisai, sapratu, cik patiesībā mazsvarīga ir ārējā fasāde, jo mūzika un stāsts runā pāri visam. Manī vienmēr dzīvojusi doma, ka jāuztaisa programma ar mīļākajām Džoplinas dziesmām. Tagad jūtu, ka ir īstais laiks un varēšana to tik tiešām realizēt.”

Koncertprogrammu ar Džoplinas dziesmām festivālā “Rīgas Ritmi 2020” atzinīgi novērtēja gan klausītāji, gan arī mūzikas industrijas pārstāvji no Latvijas, Lietuvas un Vācijas, ieskaitot Vāczemes lielākā džeza žurnāla “Jazzthetik” apskatnieku Kristofu Gīzi, kurš bija sajūsmā par piesātināto un dzīvesspara pilno Džoplinas dziesmu interpretējumu. “Cilvēkiem patika, tas bija izklaidējoši, tas bija jautri, un es dzirdēju to, ko negaidīju izdzirdēt,” teica Gīze. “Tā bija lieliska uzstāšanās ar funky džekiem fonā un spēcīga vokāla dziedātāju priekšplānā.” Savukārt LTV raidījuma “Kultūrdeva” producente Kristīne Komarovska pauda, ka “šī programma pilnā spektrā parādīja Aijas vokālās spējas, talantu un neaprakstāmo kaislību uz mūziku - tādu Aiju vēl nebiju redzējusi un no sirds ceru, ka šī sadarbība turpināsies un programma sasniegs klausītājus ne tikai Latvijā, bet arī citur pasaulē.”

Jaunā koncertprogramma “Vudstokas renesanse” radīta kā ekskurss tik vēsturiskajā populārās mūzikas laikaposmā. Paralēli Aijai Andrejevai koncertprogrammā dzied arī spēcīgās balss īpašniece, grupas “Very Cool People” tromboniste Laura Rozenberga. Grupai “Very Cool People” ir liela pieredze dažādu skaņdarbu aranžēšanā un koncertu producēšanā, tādēļ arī jaunā programma būs krāšņs muzikālais piedzīvojums ikvienam klausītājam.