Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Reperis Rolands Če izdod stilīgu videoklipu

© Publicitātes foto

Reperis Rolands Če izdevis pozitīvā noskaņā ieturētu dziesmu “Atkal jau”, kuras tapšanā izmantoti elementi no grupas “Šokolāde” 1999. gada dziesmas “Ir kāds”.

“Atkal jau” ir enerģisks repa singls ar svaigiem un aktuāliem popmūzikas elementiem, kas būs patīkams pārsteigums gan Rolanda Če faniem, gan jauniem klausītājiem. Reperis norāda, ka singlā izmantotā atsauce uz dziesmu “Ir kāds” nav nejauša izvēle, bet gan cieņas apliecinājums Latvijas 90. gadu popmūzikai, un šī dziesma iespiedusies atmiņā vēl bērnības gados klausīta. Atsauces uz šo dziesmu redzamas arī “Atkal jau” videoklipā. "Vai tev ir bijis tā, ka pamosties no slikta sapņa, bet saproti, ka nemaz neesi pamodies un tas turpinās? Man ir. Tāpēc es vēlējos šajā video atainot tieši pretējo - es pamostos aizvien labākā un labākā sapnī. Šobrīd jūtos uz radošā viļņa, domāju, ka šādā veidā to varu vislabāk parādīt klausītājiem. "Vēlos, lai šim sapnim beigu nav" teica grupa “Šokolāde” 1999. gadā, un tā saku arī es, bet 2020. gadā," saka Rolands Če.

Jāatgādina, ka plašākai sabiedrībai Rolands Če vārds kļuva pazīstams pēc singla “Tort” panākumiem, kā arī dziesmas “Riņķa deja (Krievu rulete)”, kas bija arī mūziķa pirmā sadarbība ar mūzikas izdevniecību “Universal Music”. Rolands Če ir reperis, dziesmu autors un producents no Talsiem, kurš ar mūziku nodarbojas jau vairāk kā desmit gadus, profesionālāk tai pievēršoties 2016. gadā. Mūzikā darbojas gan kā solo mākslinieks, gan piedalās vairākos kopprojektos, no kuriem panākumiem bagātākais ir duets kopā ar reperi Xantikvariāts - abu pēdējais albums “Siera Plate 2” ir guvis lielu atsaucību klausītāju vidū, kā arī tika nominēts Latvijas mūzikas Gada balvai “Zelta mikrofons 2019”.