Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Jēkabpils novadā tapis videoklips "Mīļā Māra maizi cepa"

© Publicitātes foto

Apvienojoties Jēkabpils novada deju kolektīviem “Deldze”, “Solis” un “Landi” un etnomūzikas māksliniecei Ingai Karpičai, tapis videoklips “Mīļā Māra maizi cepa”.

Videoklipa filmēšana notika Jēkabpils novadā, klipā izmantoti deju kolektīvu dalībnieku Kaspara Sēļa un Jāņa Prodišķa filmētie kadri. “No manas bērnības līdz šodienai atmiņā spilgti saglabājusies neatkārtojamā pašu ceptās maizes smarža, kas piepildīja visu māju. Šī doma par maizes ceļa parādīšanu no grauda līdz klaipam manī dīdījās jau sen. Un šovasar, izdzirdot Ingas Karpičas dziedāto tautasdziesmu “Mīļā Māra maizi cepa”, viss maizes tapšanas ceļš salikās kā puzles gabaliņi, veidojot stāstu, bildi, par ko biju sapņojusi,” stāsta videoklipa idejas, scenārija un horeogrāfijas autore Daiga Ģeidāne.

“Mani ļoti iedvesmoja tā sirds sajūta, aizrautība, nodošanās, kas piemīt Daigai un pāriet arī pārējos grupas biedros. Tā pašiniciatīva un darba mīlestība, kas vienkāršu ideju paceļ tik augstu, ka nav manāma ierastā filmēšanas laukuma spriedze, nopietnība. Caur šiem cilvēkiem piedzīvoju darba patiesu izbaudīšanu, radot katru mirkli kā īpašu kopā būšanu savējo lokā. Īstena iedvesma pieredzēt lielo potenciālu, ko nes vienkāršība, dabiskums un īstums,” sajūtās dalās Inga Karpiča.

Jāatgādina, ka Inga Karpiča aktīvi ar mūziku nodarbojas jau kopš 2013. gada. Viņas debijas albums “Dvēseles dziesma” klajā nāca 2014. gadā, bet albums “Zelta trepes” tika izdots pērn. Inga sadarbojusies dažādiem tautas un etnomūzikas projektiem, tajā skaitā “KathmanduFusionBand” un producentu Aināru Majoru. Organizējusi pasākumu sēriju “Dziedāšanās caur tautas dziesmu”.