Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Jaunajiem mūziķiem vēl ir iespēja startēt konkursā "Ondo.lv Mūzikai"

© Publicitātes foto

Kopš jūlija sociālajos tīklos norisinās Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas “Zelta Mikrofons” komandas un ilggadējā sadarbības partnera “Ondo.lv” organizētais konkurss jaunajiem mūziķiem, kurā ir iespēja iegūt 1000 eiro stipendiju dziesmas profesionālam ierakstam studijā un videoklipa izveidei. 20. oktobrī noslēgsies pieteikumu pieņemšana ceturtajai un noslēdzošajai konkursa kārtai.

Lai piedalītos jauno mūziķu atbalsta konkursā “Ondo.lv Mūzikai”, mūziķim vai mūziķu kolektīvam, kurš vēl nav izdevis pilna garuma albumu, nepieciešams uzņemt video ar savas vēl nepublicētas dziesmas demo ierakstu un izvietot to kādā no sociālo tīklu profiliem “Facebook” vai “Instagram” platformā. Vienlaikus dziesmas demo video nepieciešams iesūtīt arī e-pastā, lai nodrošinātu pieteikuma reģistrāciju. Noteikumi pilnā garumā pieejami www.ondomuzikai.lv.

Konkursa ietvaros jau ir noskaidroti divi uzvarētāji, kas saņēmuši lielāko žūrijas un tautas atbalstu. Pirmajā kārtā uzvarēja Diona Liepiņa ar dziesmu “Nestunda”, otrās kārtas favorīte un stipendijas ieguvēja ir AnnaKrista ar dziesmu “Loving Me Back”. Šobrīd norisinās tautas balsojums par trešās kārtas labākajiem demo ierakstiem, savukārt līdz 20. oktobrim iespējams iesniegt jaunus pieteikumus ar demo dziesmām ceturtajai un noslēdzošajai kārtai. Pirmās stipendijas ieguvēja Diona Liepiņa stāsta: “Pieteikties šim konkursam pamudināja mūziķis Aivo Oskis. Bija grūti izvēlēties, kura dziesma būs īstā, bet sajūtas vienmēr ir lieliskas, kad sāc darbu pie jaunas kompozīcijas. Centos maksimāli labi ierakstīt dziesmas demo video un savākt pēc iespējas vairāk balsis, jo žūrijas un tautas balsojums man bija vienlīdz svarīgs. Uzzinot, ka esmu uzvarējusi konkursā, biju ļoti priecīga un sāku lēkāt. Jau pēc pāris dienām ierakstīšu dziesmas gala variantu, tagad cenšos noslīpēt vokālu un pēc tam sāksies darbs pie videoklipa, kas ir ne mazāk svarīgs. Līdz decembra sākumam dziesmu vēlos jau nodot klausītājiem.”