Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Pauls Raimonds "Liekuļi"

© Publicitātes foto

Ja kāda grupa nodēvējas par “Pauls Raimonds”, publicitāte un interese par to ir garantēta, tiesa, koncertos lielākus pūļus droši vien savāktu grupa ar nosaukumu “Alus par brīvu”, ja vēl to lieliem burtiem iedrukātu afišās. Kas ir Raimonds Pauls, zina visi, bet kas ir “Pauls Raimonds”?

Tā esot “viena no vadošajām grupām strauji augošajā Latvijas jaunās paaudzes “punk” kultūras kustībā,” vēsta šo četru jauniešu PR nometne. “Lai gan grupa izveidojusies tikai 2018. gadā, tomēr jau ir piesaistījusi lielu fanu loku, pateicoties saviem animālistiskajiem un enerģijas pilnajiem šoviem uz skatuves. „Pauls Raimonds” muzikāli pielīdzināms “hardcore punk” un smagā metāla žanriem, taču nemēģina iekļauties noteiktos rāmjos.” Protams, grupai, kas sevi nebaidās dēvēt par “Pauls Raimonds”, ir savs vārds sakāms arī dziesmu vārdos. Kopumā grupas debijas albumā ir 11 skaņrades izvēmumi - roka neceļas saukt tos par dziesmām, skaņdarbiem vai kompozīcijām…

PAR. Savulaik grupa “Pauls Raimonds” labi iederētos “krāmenē” notiekošo pasākumu klāstā, arī tās skanējums ir “pagrabiski” atbilstošs, bet pašlaik tā varētu pretendēt uz tikšanu kādā no Dambja veidotajām izlasēm, kurās gana plaši tiek atspoguļotas latvju “punk”, “hardcore” un metālmūzikas novitātes. Pats albumā iekļautais labākais gabals ir “Kurš jums lika mūsos klausīties”, jo tas ilgst tikai 21 sekundi, tajā neviens īpaši nemēģina dziedāt, turklāt tā nosaukums īsi un konkrēti pauž visa albuma esenci - bet tiešām, nu kurš lika klausīties?! Vēl var kaut ko izlobīt no dziesmas ar nosaukumu “Morālais kroplis” - izdevusies ritma sekcija, pieverot ausis uz kvalitatīvajām nepilnībām, šo var atzīt par gluži labu rokgabalu.

PRET. Iespējams, ka koncertos “Pauls Raimonds” tiešām ir skatāms, iespējams, šī grupa varētu patikt pankiem-iesācējiem vecuma kategorijā 12+, bet citādāk gan grūti atrast argumentus, kāpēc šo bardaku vajadzētu klausīties. Pat žēl, ka vairs nepastāv tarifikācijas skates un cenzūra, kas tomēr ieviesa regulāciju, lai kurš katrs nevarētu kāpt uz skatuves, kur nu vēl izdot ierakstus. Cerams, ka Raimonds Pauls sev piemītošās intereses par visu jauno dēļ neiedomāsies šo te paklausīties: Maestro, ja šīs rindas lasiet, pat nemēģiniet to, šis te izstrādājums cilvēkam ar muzikālo dzirdi un saprašanu var izrādīties letāls!