Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Doktors Alčēmijs "Dārznieks pilsētā - sapņi un orģijas"

© Publicitātes foto

Aiz Doktora Alčēmija skatuves vārda pieslēpies pašmāju muzikālās apvienības "Doktora Klisicka laboratorija" dalībnieks Alvis Lapiņš, līdz ar to top skaidrs, ka nekādu nopietno informāciju par šo projektu mājas lapās un tamlīdzīgos ziņu avotos nesadabūt.

"Doktors Alčēmijs strādā Dr. Klisicka laboratorijā kā dārznieks, un ir viens no tās liriskajiem varoņiem, kā pats doktors Irmgards Klisickis. Parasti dārznieks pilda dr. Irmgarda Klisicka rīkojumus. Strādā viņa observatorijā Pokaiņos, kopj dārzu, kā arī asistē Irmgarda kosmosa pētījumos un laboratorijas eksperimentos," aptuveni šādu tekstu var lasīt preses paziņojumā. “Doktors Alčēmijs ir labākais Dārznieks visā Visumā. Reiz brīvdienās viņš slepus aizlaidās uz tuvējo pilsētu. Tur sanāca blandīties, līdz apmaldīties pilsētas labirintos un savos sapņos. Notikumu gaita plūda no urbānās vides līdz pat nevienam nezināmam izpriecu namam, kurā izklaidējās gan provinces ģēniji, gan augstākās sabiedrības padibenes. Par to arī Dārznieka stāsts,” tas savukārt minēts Lapiņa “Bandcamp” lapā, kur iespējams noklausīties arī albumu "Dārznieks pilsētā - sapņi un orģijas" ar desmit elektroniskām kompozīcijām.

PAR. Albums absolūti netraucē, fonā tas var skanēt droši, turklāt, kas pats galvenais, ik pa brīdim tajā iekļautais skaņu materiāls panāk to, ka rodas vēlme tajā ieklausīties. Tā, piemēram, to var attiecināt uz lecīgo kompozīciju “Sapņi un orģijas”, trauksmaino “Venēras piedzimšana”, ritmiski pulsējošo “Karma”, arī pēc noskaņas nosaukumam atbilstošo “LSD”. Rezumējot - ir interesanti.

PRET. Šāda veida muzikālās programmas klausoties, bieži vien rodas jautājums - kam tās domātas, kur tās paredzēts tiražēt un atskaņot? Labi, skaidrs, ka “dārznieka” auditorija ir elektroniskās mūzikas pazinēji un cienītāji, arī klubos to var paskandināt, bet tālāk? Nu, cerams, ka vismaz pats Doktors Alčēmijs to zina…