Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Dziedātāja Kato videoklipā sūta vēstījumu vīriešiem

© Publicitātes foto

Dziedātāja Kato (Anna Zankovska) izdevusi videoklipu savam jaunākajam singlam “Ej ratā”. Ar to tiek dots vēstījums vīriešiem, liekot aizdomāties par savām sievietēm. Un otrādi.

Dejojamās un lipīgās popmūzikas kompozīcijas “Ej ratā” humorīgajā un ļoti interesantajā videoklipā pati Kato demonstrē arī labas aktrises dotības: viņa iejūtas galma princeses lomā starp trubadūru un spēkavīru, iluzionistu un žonglieri, ugunsspļāvēju un dejotājiem - to visu video formātā izdevies radīt režisoram Kārlim Lesiņam un “Woodpecker Pictures” komandai. “Es uzreiz zināju, ka šoreiz klipā centrālajam varonim ir jābūt pašai dziedātājai, bet gribējās paspēlēties ar kontrastiem, lai vizuālā valoda nav tik tieša un kaut kādā mērā disonētu ar dziesmas vārdiem. Man personīgi dziesma “Ej ratā” tulkojas kā vēstījums vīriešiem, kuri nenovērtē savas otras puses, jo uzskata izveidotās attiecības par pašsaprotamām. Tāpēc videoklipa vizuālā stāsta daļā nolēmu iet pretējā virzienā, kurā iespējams Kato ir tā, kura vienkārši ir pārāk izvēlīga. Kaut kādā mērā arī mūsu dzīvēs šādi pretnostatījumi veidojas, kad patiesība ir kaut kur pa vidu un ir grūti noteikt, kuram taisnība. Varbūt dziesma tomēr spēs līdzsvarot abas puses, vīriešiem likt aizdomāties par savām sievietēm, un sievietēm panākt pretī saviem vīriešiem,” skaidro režisors.

Singls tapis dziedātājas radošajā nometnē kopā ar producentu Kasparu Ansonu un komponistu Edgaru Mākenu. “Piekritu sadarbībai, jo ļoti cienu Kaspara popmūzikas aranžētāja prasmes, kā arī biju pamanījis jaunās dziedātājas tekstos asprātības slāni, kurš, manuprāt, nav nemaz tik biežs viesis latvju popmūzikas hitos. Tas, ko varbūt negaidīju, ir ka piedalīšos pie “latino” tematikā un muzikālajā stilistikā balstīta skaņdarba izstrādes. Bet tāds tas mums kopīgi sanāca, turklāt gana dzīvs un “grūvīgs”. Daudzslāņains, kaut pirmajā brīdī skan askētiski,” savās pārdomās par projektu dalās Mākens.

Jāatgādina, ka Kato sevi veiksmīgi pieteica 2019. gada februārī, izdodot debijas singlu “Es gāju par tālu”, bet pēc deviņiem mēnešiem tika izdots arī pirmais EP “Ko mani putni ēd”. Īsā laika periodā dziedātājai ir izdevies iekarot vairāku Latvijas radiostaciju topu virsotnes, turklāt “Es gāju par tālu” Latvijas Radio 2 “Muzikālās bankas 2019” apbalvošanas ceremonijā pat tika atzīta par gada desmito vērtīgāko dziesmu.