"Skyforger" sniegs sēdkoncertu - Latgales vēstniecībā "Gors"

© Publicitātes foto

Šo sestdien, 17. oktobrī, Latgales vēstniecībā “Gors” Rēzeknē ar vērienīgu savu labāko dziesmu koncertu viesosies “Skyforger”. Dzirdēt un redzēt šo “pagan metal” grupu sēdkoncertā – tas laikam būs vēl nebijis notikums.

Grupas “Skyforger” koncerta programmā tiks iekļautas labi pazīstamās dziesmas no visiem grupas albumiem - “Migla rasa”, “Ķēves dēls”, “Rāmava”, “Kad Ūsiņš jāj”, “Nekas nav aizmirsts” un citas. Koncerta pirmajā daļā pēc gada pārtraukuma uzstāsies latgaliski dziedošā folkmetāla grupa “Green Novice”. “Šis būs “Skyforger” pirmais koncerts “Gorā”. Ļoti sen arī nav būts Latgales pusē - vismaz piecus gadus. Arī “Green Novice” līdz šim nav uzstājušies Rēzeknes koncertzālē, līdz ar to uzaicinām visus interesentus uz kārtīgiem folkmetāla svētkiem. Turklāt sakarā ar “Covid-19” šis mums šogad Latvijā būs tikai otrais koncerts, tātad situācija ir diezgan unikāla,” prāto mūziķi.

Rēzekne ir pirmā pilsēta Latvijā, kur no pašiem pamatiem uzcelta pilnīgi jauna koncertzāle. Latgales vēstniecības “Gors” lielākais lepnums ir divas akustiskās koncertzāles, kuru skanīgumu nodrošina īpašā uzbūve, kas ļauj mainīt akustikas īpašības atkarībā no koncerta veida. Tas kļuvis iespējams, pateicoties turpat Rēzeknē izgatavotajiem sienu un griestu vairogiem, kuru leņķi ir maināmi, lai atstarotu vai apslāpētu skaņu tieši tā, kā tas nepieciešams. Tiem palīdz atritināmas žalūzijas un pārvietojami vairogi. Lai skaņas aina būtu nevainojama, pat krēsli gatavoti atbilstoši noteiktiem akustiskiem raksturlielumiem. Jādomā, ka šie “raksturlielumi” palīdzēs klausītājiem pilnvērtīgāk uztvert arī “Skyforger” mūziku.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais