Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Dolly Parton "A Holly Dolly Christmas"

© Publicitātes foto

Lai nu kas varētu iet secen šajos kovidlaikos, bet Ziemassvētku svinēšana un ar to saistītā “džinglbellu” skanēšana lielveikalos, restorānos, tirgos, parkos, ielās un visās pārējās iespējamajās un neiespējamajās vietās gan ne.

Šķiet, ka līdz svētkiem vēl tālu, taču mūzikas ierakstu veikalos jau parādījušās pirmās Ziemassvētku programmas. Par vienu no pirmajiem šīs tematikas albumiem pārsteidzošā kārtā parūpējusies kantrī mūzikas zvaigzne un izklaides industrijas ikona, superbrango krūšu un slaido kāju īpašniece, leģendārā Dollija Pārtone, turklāt “A Holly Dolly Christmas” ir viņas pirmais šai tēmai veltītais ieraksts, kas tapis pēdējos 30 gados. Albumā iekļautas gan Ziemassvētku klasiskās dziesmas, gan pieci pašas Dollijas oriģināldarbi, gan kopā ar Kenetu Velsu tapusi dziesma. Kā viesmūziķi albumā piedalījušies arī citi slaveni vārdi, piemēram, Maikls Bublē, Billijs Rejs Sairuss, Mailija Sairusa, Džimmijs Felons un Villijs Nelsons. Īpaša dziesma tapusi kopā ar brāli Rendiju Pārtonu. "Neesmu bijusi tik lielā sajūsmā par kādu no savas karjeras projektiem, kā par "Holly Dolly Christmas" albumu," prognozējami izteikusies Dollija. "Dziedu kopā ar izciliem māksliniekiem mūsu iecienītākās Ziemassvētku dziesmas, turklāt dažas jaunas, ko esmu pati sacerējusi. Ceru, ka visiem šogad būs skaisti svētki, protams, kopā ar “Holly Dolly Christmas”!" Ko gan viņai citu teikt…

PAR. Aiz cieņas pret 74 gadus veco (jauno?) mākslinieci, kura savas karjeras laikā izdevusi 51 (!) studijas albumu, sešus koncertniekus, piecus soundtrekus un 185 (!!!) dziesmu kompilācijas, vajadzēja noklausīties arī viņas jaunāko darbu. Jāatzīst, ka tik traki nav - dziesmas ietērptas jestrās noskaņās, kuras pastiprina Dollijas nedaudz jancīgā balss. Nav gospeļu kora, toties ir ģitāra un vijoles. Kā pirmais singls izdots kopā ar Maiklu Bublē iedziedātais “Cuddle Up, Cozy Down Christmas”, bet vēl izceļama klasiskās “All I Want For Christmas Is You” interesantā aranžija, jautrā “Christmas Where We Are” (iedziedāta kopā ar Billiju Reju Sairusu) un neticami smeldzīgā ”Mary, Did You Know?”.

PRET. Šis albums atgādināja par nenovēršamo - tuvojas Ziemassvētki… Laiks iepirkt ausu aizbāžņus, jo apmeklēt lielveikalus taču vajadzība tāpat spiedīs.