Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

VIDEO: Dziedošās dvīnes nofilmējas klipā ar kantri mūziķi Jātnieku

© Publicitātes foto

Apvienojoties duetam “Dvines” un mūziķim, vienam no Bauskas kantri mūzikas festivāla organizatoriem Mārtiņam Jātniekam, pie klausītājiem nonācis kopdarbs – kantri dziesma “Kas uz sirds”, kurai tapis arī rudenīgs videoklips.

Pirmie dziesmas “Kas uz sirds” uzmetumi radušies jau 2012. gadā, kad dueta māsas Ana un Katrīne Drozdovičas (pēc kāzām ar hokejistiem abām pasēs tagad ir citi uzvārdi) kopā ar dziesmas līdzautoru Uldu Beitiņu sarakstīja kantri dziesmu. Tās pilnveidošanā piesaistīti muzikālie kolēģi Roberts Rasa, Anrijs Grīnbergs, Kristaps Rullis un Kristaps Krievkalns, kuri palīdzēja dziesmai iegūtu īsto skanējumu. “Dziesma jau kopš tās tapšanas šķita piemērota duetam jeb mūsu gadījumā trio, jo tai noteikti bija nepieciešams vīrieša vokāls. Esam gandarītas, ka Mārtiņš piekrita sadarbībai, jo viņš ir mērķtiecīgi cēlis Latvijas kantri mūzikas latiņu. Līdz šim nekad nebijām radījušas mūziku šajā žanrā, lai gan, kā zināms, Latvijā tā ir iecienīta,” stāsta dvīņumāsas.

Dziesmai “Kas uz sirds” tapis arī videoklips, kuru radījis Ivars Veikša. Videoklips filmēts zemnieku saimniecībā “Vaidelotes” un Mēmeles jāšanas sporta klubā. “Kad dvīnes piedāvāja strādāt kopā pie dziesmas, lauku darbi jau bija gandrīz noslēgušies, tāpēc pacilātā noskaņojumā varēju uzsākt darbu pie dziesmas ierakstīšanas. Jāatzīst, ka tās vārdi ļoti precīzi atspoguļo rudenīgās sajūtas laukos - daba sāk krāsoties un burtiski “mainīt savas kleitas”, taču plašie tīrumi gatavojas ziemas mieram. Priecājos, ka mūsu sadarbība radīja pozitīvas emocijas, jo māsu duets ir talantīgs, jautrs, un, pats svarīgākais, viņas ir ļoti rūpīgas it visā, ko dara. Tāpēc domāju, ka mūsu sadarbība noteikti vēl turpināsies,” prāto Mārtiņš Jātnieks.