Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: B Optimist "Visur skan"

© Publicitātes foto

Suntažu rokmūzikas grupas “B Optimist” trešais studijas albums ar 11 oriģināldziesmām latviešu valodā tapis pēdējo trīs gadu laikā, bet vispār apvienības pirmsākumi meklējami 2013. gadā.

Šā brīža sastāvs - Valters Levins (vokāls, ģitāra), Linards Liepa (bass, vokāls) un Roberts Levins (bungas), kas liecina, ka četrinieks ir pārtapis par trio, un Liepam nācies no ģitāras pievērsties basam. “Ceļš uz šo albumu sākās ar izmaiņām grupas sastāvā, kas deva jaunu enerģiju un virzienu. Tam sekoja 2019. gada koncertiem bagāta vasara, pēc kuras grupa devās studijā, lai jauno materiālu iemūžinātu. 41 minūti garais albums piepildīts ar gūtajām emocijām, kuras transformējās albuma dziesmās un ieraksta skanējumā. Visur skan - tas ir albums par visiem mums, kur reibinošas dzīves tiek uzzīmētas, tās savijas un uzliesmo,” vēsta grupas nometne. Albums pieejams mūzikas straumēšanas platformās un ierobežotā daudzumā arī CD formātā, turklāt šajā fiziskajā diska komplektācijā ietilpst arī 16 lapu buklets ar lirikām un grupas foto. Starp citu, šo sestdien, 10. oktobrī “B Optimist” uzstāsies Limbažu mūzikas bārā “Limbizkvīts”.

PAR. Idejiskā ziņā „B Optimist” ir daudz laba skaņu materiāla, taču it īpaši tas attiecināms uz dziesmu “Nāku katru nakti” - jau jūnijā, kad tā iznāca singla statusā, apskatnieks palika ar vaļā muti, ka šie suntažnieki radījuši kaut ko tik teicamu. Pārējie gabali gan ievērojami atpaliek, taču vēl pa kādai labai dziesmai no šī albuma izlobīt var - “Magnēts”, “Kaut nedaudz kā tu”, “Atvasara” (tā šajā albumā kronējama par Nr.2), lēnīgā “Vēlreiz uzliesmot”. Individuāli labi sevi parāda gan soloģitārists, gan it īpaši basists, arī dziesmu teksti ir ciešami.

PRET. Ir viena lieta, kas krita ausīs jau „B Optimist” debijas albumā, un diemžēl šajā jomā praktiski nekas nav mainījies arī šobaltdien - grupa nespēj realizēt un/vai noformēt savas idejas klausītājiem pievilcīgā formā, viss skan kaut kā “pāķīgi” un primitīvi