Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Grupa "Židrūns" publicē efektīgu dziesmu no jaunā albuma

© Publicitātes foto

Kādu laiku klusējusī rokgrupa "Židrūns" ierakstījusi jaunu albumu, kā pirmo fragmentu no tā publicējot dziesmu "Rindās kails". Albums tiks izdots 30. oktobrī, kad Rīgā, pagaidām noslēpumā paturētā vietā, notiks ieraksta izdošanai veltīts koncerts.

Rokmūzikas kvartetam, kas ar "Židrūna" nosaukumu darbojas kopš 2003. gada, šī pavasara notikumi, pārmaiņas sadzīvē un kultūras dzīvē devušas daudz iespaidu, lai paveiktu ko neraksturīgu. “Ja līdzšinējie trīs albumi bijuši apkopojums no vairākos gados palēnām krātām kompozīcijām, tad ceturtajam studijas ierakstam dziesmas un skaņdarbi tapuši strauji. Lielā vīrusa atnākšana, traģisku skaitļu un pārsteidzošu ierobežojumu gūzma, līdzpilsoņu un grupas dalībnieku pārslēgšanās izolācijas režīmā 2020. gada pavasarī devusi "Židrūnam" aizrautīgas jaunrades posmu. Tad arī radīts vairums no deviņām dziesmām un kompozīcijām,” vēsta grupas nometne.

Gaidāmajam albumam dots nosaukums "Židrūns kovārņu mazbērniem", to izdos mūzikas apgāds "I Love You Records". Pirmais singls “Rindās kails” ir tipiski “židrūnisks”, tātad noteikti patiks šīs grupas plašajam pielūdzēju pulkam. "Dziesma ir brīvi interpretējama," saka "Židrūna" vokālists Klāvs K. "Man tā ir tāda dīvaina sajūta ar aizdomāšanos par Baltijas mežu vides "eiropeizāciju". Līdzīgi kā Rietumeiropā, arī mūsu reģiona mežos arvien vairāk redz vienas sugas kokus stāvam rindās kailus. Arvien vairāk redz kailcirtes, kas paliek aiz traktora, ko sauc par "ražas novācēju". Dzīves situācijas un naudas vajadzības ir dažādas, tomēr, manuprāt, mežizstrāde tieši kailcirtes veidā liecina, ka cilvēks ir pārpratis savu lomu uz zemes."