Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Blackpink "The Album"

© Publicitātes foto

Klusi un nemanāmi arī latvju zemei ir uzklupusi tā saucamā “k-pop” (korejiešu popmūzikas stils, kurā samiksēts pops, hiphops un EDM) sērga, tāpēc nebūtu pareizi atstāt bez ievērības dienvidkorejiešu meiteņu kvarteta “Blackpink” pirmo Rietumu tirgum domāto albumu.

Pirms pāris gadiem korejiešu ripulis parādījās Japānā, bet vēl agrāk, 2016. gadā, šīs meitenes atzīmējās ar EP “Square One” un tādām dziesmām kā “Whistle” un “Boombayah”. Grupā darbojas četras 23 - 25 gadus vecas dziedātājas, dejotājas un modes ikonas, bet šo biznesu virza “YG Enertainment”, kas gādā par meiteņu nokļūšanu sociālajos tīklos, mobilo telefonu aplikācijās, televīzijās, “YouTube” un kur tikai vēl ne. “The Album” ir iekļautas tikai astoņas dziesmas, kopumā tās velkas nieka 25 minūšu garumā, toties to ierakstīšanā (un sarakstīšanā) dalību ņēmušas tādas zvaigznes kā Selēna Gomesa, Ariana Grande, Viktorija Monē, repere Kārdija Bī un citas. Jāpiebilst, ka tūliņ video vietnē "Netflix" tiks demonstrēta dokumentālā filma "Light Up the Sky", kas vēsta par šo meiteņu meteorītam līdzīgo parādīšanos pasaules mūzikas debesjumā - korejiešu biznesmeņu makos atkal ieripos kārtējie miljoni.

PAR. Pēc labākajiem mūzikas biznesa standartiem precīzi izskaitļots produkts, kam komerciālie panākumi ir garantēti. Taisnības labad gan jāatzīst, ka vairākas dziesmas ir gluži pieņemamas un klausāmas, kas pirmām kārtām attiecas uz kopdarbu ar Selēnu Gomesu dziesmā “Ice Cream”, tomēr apskatnieks vairāk gribētu izcelt spriganu EDM gabalu “Lovesick Girls”.

PRET. Ja domājiet, ka “k-pop” ir absolūts štrunts, tad pareizi domājiet, taču tas neatceļ faktu, ka arī pie mums mūzikas veikalā “Randoms” tas tiek zibenīgos tempos izķerts un prasīts vēl - puišu grupa “BTS” ir topa prece un tāda pat noteikti būs (vai jau ir) arī “Blackpink”. Tās auditorija ir 12 - 14 gadus jauni mūzikas mīļotāji, bet ko viņi saskata šajā korejiešu projektā, nav ne mazākās nojausmas.